+ 18°C

Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Noi trasee ce pot fi parcurse de catre iubitorii de natura care se cazeaza in Alba Iulia

Noi trasee ce pot fi parcurse de catre iubitorii de natura care se cazeaza in Alba Iulia

Publicat în: 20 Iul. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

In afara de locatiile din oras reprezentative pentru Alba Iulia, iata ca, incepand din aceasta luna, va veti putea bucura si de privelistea oferita de traseele montane din afara orasului, in cazul in care veti ajunge la Alba Iulia. Este vorba despre cateva noi rute din Muntii Trascaului, care au fost refacute pentru turisti, in urma unei actiuni de voluntariat demarata de catre Consiliul Judetean Alba, cu ajutorul unor membri ai asociatiilor de turism montan Ecouri Verzi Cluj Napoca, Albamont Alba Iulia si Trascau Corp Zlatna, dar si cu aportul Salvamont Alba si al primariei comunei Intregalde, care a asigurat locul de campare pentru voluntari.

Actiunea de remarcare a traseelor turistice in vederea omologarii lor s-a desfasurat in cadrul unei tabere de vara, in care cateva zeci de voluntari au ajutat la remarcarea propriu-zisa a rutelor, dar si la montarea indicatoarelor turistice. Ajunsa la cea de-a doua editie, tabara de la Intregalde a adunat peste 70 de voluntari, printre care si doi participanti din Italia, dupa ce, in prima editie a taberei din Platoul Ciumerna, mai multi germani au luat parte la actiune.

Printre traseele refacute au fost Crucea Galbena, intre Lacul Iezerul Ighiel si Cheile Rametului, Triunghi Rosu intre Piatra Craivii si Cetea si Triunghi Albastru intre Intregalde si catunul Cheia. De asemenea, au fost remarcate portiuni din marcajul turistic Banda Rosie, magistrala care uneste Cheile Turzii de Pasul Bucium.

Actiunile de acest fel din zona nu se vor opri aici. Reprezentantii Consiliului Judetean Alba au confirmat ca vor mai exista astfel de tabere, urmatoarea fiind programata in luna august, in zona Rimetea, in cadrul careia se planuieste sa se suplimenteze numarul de indicatoare de pe trasee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viziteaza Alba Iulia