+ 20°C

Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Datorita expozitiei „Aurul si argintul antic al Romaniei”, Sala Unirii va fi inchisa in perioada 22 mai-2 iunie

Datorita expozitiei „Aurul si argintul antic al Romaniei”, Sala Unirii va fi inchisa in perioada 22 mai-2 iunie

Publicat în: 2 Iun. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Sala Unirii este inchisa publicului pentru o perioada de aproximativ o saptamana si jumatate intre 22 mai si 2 iunie pentru pregatirea expozitiei „Aurul si argintul antic al Romaniei„. Conform reprezentantilor institutiei muzeale, decizia de a inchide Sala Unirii a fost luata pentru a permite desfasurarea operatiunilor de amenajare pentru gazduirea expozitiei ce urmeaza sa aiba loc in aceasta locatie.

Odata cu redeschiderea muzeului (3 iunie), turistii si albaiulienii vor avea ocazia sa viziteze o expozitie speciala, organizata de Muzeul National de Istorie ce reprezinta incununarea unui proiect de nivel national, cel mai mare de acest gen din ultimii 20 de ani. Expozitia „Aurul si argintul antic al Romaniei” reuneste intr-un singur loc toate capodoperele de valoare pre si protoistorice ale orfevrariei si colectii muzeale de epoca clasica adunate din toate muzeele din tara.

Aceasta expozitie este prima care permite vizitarea acestor obiecte de patrimoniu in acelasi loc si in acelasi timp. Mai multe detalii despre expozitie vor fi lansate odata cu conferinta de presa dinainte de deschidere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viziteaza Alba Iulia