Agenda ta în Alba Iulia

Acasă / A 6-a editie a festivalului „Din Comoara Satelor” are loc la Ghiroda intre 24-25 septembrie

A 6-a editie a festivalului „Din Comoara Satelor” are loc la Ghiroda intre 24-25 septembrie

Publicat în: 18 sept.. 2014
Autor: Municipiul Alba Iulia

Festivalul concurs ajuns deja la a 6-a editie este o traditie pentru Alba Iulia unde an de an se strang ansambluri profesioniste, tinere talente si interpreti de renume din intregul judet. In cadrul festivalului un juriu format din nume sonore ale folclorului din judet are misiunea de a alege concurentii cei mai talentati dintre solistii care urca pe scena veniti din toate colturile tarii.

Din Comoara Satelor, festival-concurs de mare prestigiu

Numarul festivalurilor de folclor organizate in tara este anual in declin. Cu toate acestea, initiative precum festivalul „Din Comoara Satelor” ce va avea loc spre finalul lunii, in perioada 24-25 septembrie, demonstreaza faptul ca exista in continuare destui iubitori de cultura si folclor in Alba Iulia incat astfel de manifestari sa fie incununate cu succes.

Daca se urmeaza modelul editiilor precedente, varsta participantilor la concurs va fi cuprinsa intre 16-25 de ani, iar acestia nu vor putea fi interpreti profesionisti. In vederea jurizarii pentru probele de concurs se tine cont de interpretarea unei doine sau balade, interpretarea unei piese cu acompaniament si frumusetea si autenticitatea portului popular.

Retrospectiva „Din Comoara Satelor”, editia 2013

In editia a 5-a desfasurata la finalul lunii mai 2013 in parteneriat cu TVR Timisoara si TVR 3, festivalul a fost un real succes iar misiunea juriului a fost mai grea ca niciodata. Daca concurentii din 2014 se vor ridica la acelasi nivel sau vor reusi sa il depaseasca ramane de vazut, cert este insa faptul ca festivalul atrage anual tot mai multa atentie iar numarul de participanti creste exponential.

La cea de-a 5-a editie a festivalului au concertat ansamblurile folclorice „Cununa Timisului” si „Datina”, iar editia a 6-a promite sa aduca inapoi pe scena din Ghiroda nume sonore ale muzicii populare din judetul Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia