Agenda ta în Alba Iulia

Acasă / Acces special la Biblioteca Batthyaneum pe perioada Festivalului „Dilema Veche”

Acces special la Biblioteca Batthyaneum pe perioada Festivalului „Dilema Veche”

Publicat în: 25 aug.. 2016
Autor: Municipiul Alba Iulia

De vineri pana duminica, odata cu desfasurarea Festivalului „Dilema Veche”, localnicii si oaspetii prezenti la evenimentele propuse de organizatorii festivalului vor mai avea parte de o surpriza. Se vor bucura de conditii de acces special la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, filiala a Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Institutia reprezinta un veritabil creuzet de cultura, conservand valori inestimabile ale institutului fondat din initiativa episcopului romano-catolic Ignàc Batthyàny, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. In prezent, biblioteca adaposteste o colectie impresionanta ce insumeaza 64.000 de unitati bibliografice, redactate in 30 de limbi si dialecte, 1.650 de manuscrise, adica 80% din totalul manuscriselor medievale occidentale aflate in Romania, precum si 609 incunabule, si anume 70% din exemplarele existente pe teritoriul tarii noastre.

Oaspetii Festivalului „Dilema Veche” vor putea trece pragul Bibliotecii Batthyaneum pentru a vizita Aula Magna, valoros muzeu al cartii vechi, dar si de a descoperi expozitia „Itinerariul european al cartilor Bibliotecii Batthyaneum, prin liste, inventare si cataloage” care incheie o serie inceputa de Biblioteca Mazarin de la Paris, prin expozitia „De l’argile au nuage. Une archéologie des catalogues (IIe millénaire av. J.-C.-XXIe siècle)” si continuata de Biblioteca Nationala Universitara din Strasbourg, prin expozitia „Métamorphoses”.

De asemenea, pentru prima oara, vizitatorii vor avea acces in Observatorul Atronomic, unde vor afla amenajata o expozitie temporara de lucrari de arta contemporana, semnate de Petru Valentin Beca si Loys Gerasim.

In vederea efectuarii vizitei, este necesara o inscriere prealabila pentru o programare. Inscrierea se va face pe baza unui act de identitate la sediul bibliotecii si, potrivit reprezentantilor institutiei, accesul vizitatorilor va fi posibil in grupuri de maxim 20-25 persoane, intre orele 9.00 si 16.00.

Sursa imaginii: www.bibnat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia