Alba Fest

Publicat în: 
21 mai 2015

Alba Fest este denumirea sub care vor fi cunoscute incepand cu anul 2015 Zilele Orasului Alba Iulia. Noul festival, amanat pentru o saptamana fata de data la care a fost anuntat initial, va avea loc in perioada 5-7 iunie, cu acelasi program al evenimentului anuntat anterior deciziei. Aceste schimbari au fost propuse si aprobate in cadrul Consiliului Local din data de 22 mai. In cadrul aceleiasi sedinte s-a decis si ca taxa pentru activitati comerciale si alimentatie publica sa fie de 100 lei/mp/zi.

Sezonul turistic a fost deschis cu festivalul Roman Apulum, fiind apoi urmat de festivalul de fotografie si film Alba sub Lumini de Oscar (25-31 mai). Luna urma sa se incheie cu unul dintre cele mai apreciate si asteptate evenimente ce au loc anual in municipiu, Zilele Orasului Alba Iulia, insa Consiliul Local a ajuns la concluzia ca aceasta perioada de sfarsit a lunii mai nu este cea mai inspirata pentru desfasurarea unui astfel de eveniment "intrucat limiteaza posibilitatile de booking pentru artistii de talie internationala". Numele cu care vor fi cunoscute Zilele Orasului Alba Iulia incepand cu acest an este Alba Fest, denumire inregistrata la OSIM inca de anul trecut si care face parte dintr-un nou concept de promovare a orasului printr-un festival-eveniment de tip multi-art. Reprezentatii Primariei au declarat despre proiect:

"Avand in vedere numarul mare de participanti si vizitatori inregistrat de-a lungul editiilor anterioare si interesul de crescut al comerciantilor care solicita autorizarea activitatilor in comert si alimentatie publica, versus cheltuiala bugetara semnificativa pe care o are administratia locala in organizarea evenimentului, precum si costul de inchiriere pe domeniul public pentru aceste activitati, de doar 10 lei/mp/zi se propune cresterea acestor taxe in timpul Alba Fest 2015 la 100 lei/mp/zi."

Dupa editia din 2014, in care Alba Fest by Marius Moga a reusit sa stranga un numar record de turisti si albaiulienii intr-un weekend de distractie ce a avut ecou in intreaga tara, primaria Alba Iulia a dorit ca anul acesta festivalul sa fie o sarbatoare mai mare si mai impresionanta, bugetul alocat fiind de aproximativ 500.000 de lei.

Dupa editia precedenta, reprezentantii primariei municipiului Alba Iulia au spus despre festival ca este "un reper pentru existenta orasului, intens in buna masura datorita artistilor care participa, dar si prin legatura deosebita cu spectacolele de strada cu care albaiulienii s-au obisnuit in ultimii ani. Marius Moga este cel care a facut acest eveniment cunoscut in 2014 in toata tara, cu Alba Fest by Marius Moga"

In cadrul festivalului de anul acesta, albaiulienii si turistii se pot astepta la concerte cu cei mai in voga artisti din tara, concerte de muzica usoara si muzica populara, competitii sportive, spectacole de strada sau focuri de artificii.

Astfel, pe data de 6 iunie Goran Bregovic va sustine un concert extraordinar, cu acces gratuit in deschiderea caruia vor concerta Mahala Rai Banda, cunoscuta si indragita trupa romaneasca de muzica tiganeasca, iar pe 7 iunie vor concerta Smiley, Dorian, Cabron, Alex Velea, Speak si Sore.

Concert în Piața Cetății/Sursa: craiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram