Alba Iulia, capitala a muzicii folk. Vine #ZiuadeMaine

Publicat în: 
8 noiembrie 2016

 

Festivalul concurs de muzica folk este locul in care „clasicii“ isi dau intalnire pe scena cu tinerii care le vor duce harul mai departe. Este manifestarea dedicata tuturor celor care „respira folk“.

11-13 noiembrie 2016. Alba Iulia, Casa de Cultura a Sindicatelor. Este locul in care folkul se va manifesta in toate formele sale de exprimare, unde artistii cosacrati vor „imparti“ aceeasi scena cu tinerii care le calca pe urme.

Primele doua zile ale Festivalului vor fi deschise de tinerii inscrisi in concursurile de interpretare și compoziție. Astfel, au ocazia de a convinge juriul ca au potentialul de a duce muzica folk mai departe.

Ducu Bertzi &Friends, Mircea Baniciu & Band, Mircea Vintilă, Vasile Șeicaru,  Vali Șerban, Emeric Imre, Zoia Alecu sunt doar cateva dintre numele mari ale folkului care vor urca pe scena Festivalului, ajuns la cea de-a XII-a editie.

„Un loc de referinta pe strada mare a folkului romanesc“

Invitatul special al ediței din acest an este Sorin Minghiat.

ziua-de-maine-afis-2016

Muzica buna se apropie cu pasi repezi, asa ca grabiti-va sa va cumparati bilete de la Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia. Pretul unui bilet pentru o seara de Festival este de 20 de lei.

Festivalul s-a remarcat in fiecare an prin originalitate. Spre exemplu, la editia din 2014, artistii au fost provocati sa participe la o sedinta foto cu un aparat fabricat in urma cu 100 de ani. Tehnica este dificila, dar rezultatele spectaculoase. Dupa o expunere indelungata, se „naste“ o imagine in oglinda.

alexandru-andries-foto-in-oglinda

Manifestarea culturala transforma Alba Iulia in fiecare toamna, timp de trei zile, in capitala muzicii folk din Romania. Este unul dintre evenimentele care au impus orasul si judetul in avangarda culturii muzicale nationale.

Unul dintre artistii prezenti anul trecut la Alba Iulia, Cristian Buica, a descris Festivalul ca pe: „un loc de referinta pe strada mare a folkului romanesc“.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram