În ochii altora

Acasă / Alba Iulia in emisiunea Income, pe Antena 3 – oras istoric, magnet pentru investitori

Alba Iulia in emisiunea Income, pe Antena 3 – oras istoric, magnet pentru investitori

Publicat în: 12 mart.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Echipa emisiunii Income de la Antena 3 a prezentat orasul Alba Iulia in editia de pe 7 martie 2015, descriind Cealalta Capitala drept „orasul din Romania de la care se poate invata foarte mult, in care randamentul in turism a crescut intr-o perioada extrem de scurta de peste 20 ori„.

Cetatea Alba Carolina, refacuta in proportie de 70%, a crescut numarul de turisti de la 20.000 la 400.000 de la demararea procesului de renovare si pana in prezent. Aceste cifre, bazate numai pe numarul de bilete vandute la Muzeul National al Unirii, reflecta doar partial situatia reala. Conform oficialitatilor locale, pana la sfarsitul anului 2015 taxarea se va face la un numar mai mare de obiective, astfel incat va fi posibila o estimare mai apropiata a numarului real de turisti.

Investitiile in Cetate insumeaza 150 de milioane de euro si au fost obtinute in principal din fonduri europene nerambursabile. Procesul de revitalizare a Cetatii a inceput odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, pentru ca in 2015 Alba Iulia sa fie singurul oras din tara care se bazeaza pe consilierea si asistenta Bancii Mondiale. Tot Alba Iulia este singurul oras din Romania cu un manual de brand si un brand de dezvoltare pana in 2024.

Pentru dezvoltarea viitoare a orasului, municipalitatea pune accentul pe strategii de atragere a turistilor si a investitiilor de capital strain. Pentru investitiile mai mari de 1,5 milioane de euro se ofera terenuri gratuite cu posibilitatea de achizitionare a terenurilor daca investitia depaseste 5 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia