Stiati ca? … Alba Iulia isi reinoieste prezenta pe Google Street View vara aceasta...

Publicat în: 
8 septembrie 2014

Masina de cartografiere a celor de la Google a fost reperata pe strazile din Alba Iulia vara aceasta, fotografiind obiective turistice. Alba Iulia este unul dintre orasele cu acoperire Street View astfel ca plimbarea prin oras a celor de la Google a avut ca scop reimprospatarea imaginilor din baza de date. Conform reprezentantilor Google, noua versiune a orasului Alba Iulia prezentata pe Street View va include locatii inaugurate in perioada de timp trecuta de la ultima vizita a masinii Google Maps de cartografiere si obiective de maxima importanta precum cetatea Alba Carolina.

Google Street View este o aplicatie care vine la pachet cu Google Maps si Google Earth si ofera imagini panoramice ale strazilor principale din intreaga lume. Lansata initial in 2007 pentru cateva orase din Statele Unite, aplicatia a prins rapid popularitate si a ajuns ca pana in prezent sa acopere toate marile orase ale lumii si chiar numeroase zone rurale. In Romania, Street View a fost inaugurat in 2010 si a fost primit cu entuziasm in ciuda controverselor ridicate de modul in care acest proiect afecteaza dreptul la intimitate.

Reprezentantii Google Maps s-au grabit sa asigure populatia ca:

"Google aplica efect de estompare pe fetele oamenilor si numerele de inmatriculare ale masinilor in imaginile Street View."

Cu toate acestea trecatorii se feresc adesea din calea masinii Google - un Opel alb cu sigla companiei si echipament de cartografiere greu de trecut cu vederea.

Pentru persoanele care sesizeaza nereguli in politica de confidentialitate tot cei de la Google Maps vin cu solutia:

"Orice utilizator poate raporta imagini pe care le-ar dori eliminate in sectiunea “Raportati o problema” disponibila in partea dreapta jos a fiecarei imagini."

Pentru Alba Iulia revenirea masinii de cartografiere a celor de la Google este o veste buna: reactualizarea ultimelor imagini obtinute in anul 2012, dar si adaugarea cetatii Alba Carolina la celebra aplicatie nu fac decat sa promoveze orasul si sa incurajeze turismul atat pe plan national cat si international.

Expertii de la Google Maps ne asigura ca cele mai noi imagini cu orasul vor fi incarcate si accesibile in aplicatia Street View Google Maps pana la sfarsitul verii.

Sursa: Ziarul Unirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram