Alba Iulia pe Money.ro, despre dezvoltarea turismului prin fonduri europene

Publicat în: 
12 februarie 2015

Cei de la Money.ro prezinta Alba Iulia drept un exemplu de succes si este considerat "orasul romanesc care a reusit", aceasta reusita referindu-se la performanta de a-si creste numarul de vizitatori de peste 10 ori, de la 32.000 anual in perioada 2007-2008 la peste 400.000 in anul 2014.

Money.ro discuta despre modul in care Alba Iulia a reusit aceasta performanta, modul in care a reusit sa se reinventeze, sa se reintoarca catre valorile cultural istorice din urma cu un secol, intarindu-si sloganul ales, acela de "Cealalta Capitala". In Alba Iulia s-au investit peste 279 de milioane de lei in 7 proiecte principale finantate prin fonduri Regio, fonduri europene nerambursabile.

Aceste fonduri au fost directionate catre implementarea de proiecte ce valorifica potentialul turistic al orasului, reabilitarea simbolului orasului (Cetatea Alba Carolina) si modernizarea infrastructurii rutiere.

Money.ro il citeaza pe Nicolaie Moldovan, City Manager Alba Iulia. Acesta spunea intr-o declaratie pentru revista Regio:

"Implementarea acestor proiecte a transformat administratia locala in cel mai mare investitor in perioada crizei economice din Alba Iulia. Lucrarile executate si prestarile de servicii, respectiv necesarul de resurse umane pentru asigurarea sustenabilitatii post implementare aferente, au permis crearea a peste 1500 de locuri de munca, atat temporare cat si permanente".

In Alba Iulia, cei mai multi turisti se opresc in continuare doar in trecere, insa de la implementarea proiectelor s-a reusit si dublarea numarului de turisti care raman peste noapte in oras, conform rapoartelor primite de la hotelierii din Alba Iulia.

Alba Iulia a castigat printr-un management inteligent si o strategie inspirata de atragere si investire a fondurilor, transformand zona istorica intr-o mare gradina urbana in miscare, deschisa publicului local, dar si vizitatorilor romani si straini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram