Alba Iulia promovata la targul organizat de Comisia Europeana in Bucuresti

Publicat în: 
17 septembrie 2014

Alba Iulia a fost puternic reprezentata in cadrul festivalului Rural Fest care a avut loc saptamana trecuta in Bucuresti . Festivalul, organizat in zona soselei Kiseleff intre Piata Victoriei si strada Arh. Ion Mincu, a strans peste 150 de producatori, artizani si mestesugari veniti din toate colturile tarii pentru a le reaminti bucurestenilor de ce Romania traditionala este atat de frumoasa. Locuitorii capitalei s-au declarat impresionati de mesterii populari ai Asociatiei Arta si Traditii Mestesugaresti Alba (ATMA) care au adus cu sine o bucata din bogata cultura si traditie a judetului Alba si a municipiului Alba Iulia, cealalta capitala.

Rural Fest a fost organizat de catre Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Evenimentul a avut ca scop aducerea in atentia publicului larg a traditiilor si produselor traditionale din intreaga tara, puternic apreciate la nivel european dar care pierd rapid teren in ochii tinerilor din Romania, ocupati mai degraba cu modernul. Alba Iulia, care a fost de curand vizitata de reprezentatii Comisiei Europene in Romania si laudata pentru lucrarile de modernizare realizate cu ajutorul fondurilor europene, si-a dorit sa se foloseasca de prezenta la Rural Fest pentru a demonstra ca traditiile si bogatia culturala sunt la fel de importante precum modernizarile din ultima vreme in ceea ce priveste potentialul turistic din aceasta zona.

In cadrul festivalului au fost organizate expozitii, microferme de animale, demonstratii mestesugaresti, jocuri, concursuri, muzica si dans, targ pentru producatori si artizani, ateliere de gatit si degustare de produse.

Alba Iulia la Rural Fest

In cadrul Rural Fest, Alba Iulia a fost reprezentata de mesterii populari membrii ai asociatiei Arta si Traditii Mestesugaresti Alba. La Bucuresti au venit 6 mesteri populari care au impresionat participantii la festival cu calitatea lucrarilor artizanale pe care le-au prezentat in sectiunea special dedicata judetului Alba. Veniti din diferite zone ale judetului, mesterii populari din Alba au reprezentat diverse traditii mestesugaresti cu radacini puternice in zona municipiului Alba Iulia prin lucrarile mesterilor iconari, ale tesatoarelor, mesterilor opincari, mesterilor ceramisti si mesterilor cioplitori in lemn.

In urma succesului evenimentului desfasurat in Bucuresti saptamana trecuta exista sanse ca pe viitor, initiative similare cu Rural Fest sa se organizeze si in alte mari orase din tara, inclusiv Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram