Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Alba Iulia – Smart City

Alba Iulia – Smart City

Publicat în: 13 iun.. 2016
Autor: Municipiul Alba Iulia

Alba Iulia va fi în centrul atenției în următorii ani, pentru alegerea și implementarea unei soluții de Oraș Inteligent care să devină o referință și pentru alte orașe. 

Pe data de 07 iunie, Ministrul Marius Bostan s-a întâlnit cu Mircea Hava, Primarul orașului și Nicolaie Moldovan, City Manager, pentru discutii privind conceptul de Smart City și modalitățile de implementare a proiectului până în 2018.

În cadrul întâlnirii s-au pus bazele parteneriatului dintre MCSI și Alba Iulia, pentru dezvoltarea conceptului și s-au stabilit liniile de acțiune principale. Un alt subiect discutat a fost implementarea unui proiect pilot pentru tehnologia 5G.

Ministrul Bostan a insistat în declarația oferită după întâlnire că “implementarea unui Smart City este un proces continuu, care se va desfășura în folosul cetățenilor și împreună cu aceștia, proiect care își propune să transforme orașul într-o comunitate cu un nivel de trai cât mai ridicat din toate punctele de vedere.”

Expansiunea urbană și suprapopularea zonelor urbane reprezintă provocări strategice pentru autorități, iar soluțiile vin din sfera tehnologiei.

Smart și Tehnologizat înseamnă mai educat, mai sănătos, mai puțin costisitor, mai implicat în tot ceea ce înseamnă procesul de administrație publică, mai multe oportunități pentru mediul de afaceri și cetățean. Tehnologia s-a dovedit că ne simplifică existența și o face mai puțin costisitoare în multe aspecte, merge dincolo de relaționarea dintre cetățeni și furnizorii de servicii publice și oferă instrumentele ce încurajează cetățenii să fie mai activi și mai participativi în viața comunității.

Până în 2018, în contextul aniversării centenarului Marii Uniri, MCSI își propune să implementeze un proiect exemplar al primului concept de Smart City la Alba Iulia.

Contribuie și tu la proiectul pilot Alba Iulia – Smart City și trimite ideile tale despre cum dorești să arate următorul oraș Smart pe următoarele canale: eromania@msinf.ropropuneri@msinf.rocabinetministru@msinf.ro cu subiectul Smart City România, până la data de 23 iunie 2016.

Un comentariu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia