„Am venit sa vad un oras care functioneaza”, a declarat ambasadorul SUA despre Alba Iulia

Publicat în: 
12 noiembrie 2015

Pe 11 noiembrie 2015, ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a fost in vizita de informare la Alba Iulia, alaturi de sotia sa.

La ora 10:30, oficialul a avut o intalnire cu primarul orasului, Mircea Hava, la Primaria Municipiului Alba Iulia. Dupa aceasta intrevedere, ambasadorul a vizitat principalele obiective ale Cetatii Alba Carolina, Muzeul Principia, Sala Unirii, Catedrala Reintregirii Neamului si Catedrala Romano-Catolica.

„Trebuie sa invat cat pot de multe despre Romania asa ca am avut oportunitatea sa vin la Alba Iulia, sa vad, din cate am inteles, unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, dar si unul dintre cele mai de succes. Am fost incurajat de presedintele Iohannissi de Guvernul Romaniei sa gasesc modalitati de crestere a numarului de investitii americane in Romania. Asadar, am venit sa vad un oras care functioneaza, sa aflu de ce merge atat de bine. Poate modelul municipiului Alba Iulia ar putea fi preluat si de alte localitati din tara, care de asemenea sa atraga investitii americane”, a declarat ambasadorul SUA.

Demnitarul american a participat, la ora 11:30, la ceremonialul de schimbare a garzii, dupa care au fost trase trei salve de tun in onoarea sa, la Poarta a III-a a Cetatii. Ulterior, ambasadorul, sotia sa si reprezentanti ai municipalitatii au vizionat un scurt film in Muzeul Principia din Alba Iulia. In Sala Unirii, Hans Klemm a fost intampinat de istoricul Tudor Rosu, care l-a informat despre importanta acestei cladiri in parcursul istoric al poporului roman.

Cu privire la vizita oficialului american in Alba Iulia, Mircea Hava a declarat:

„Oamenii dansului l-au informat legat de ceea ce spune Banca Mondiala despre noi, despre ceea ce este de fapt Alba Iulia. A vrut sa se lamureasca. Sunt sigur ca va mai veni. Am discutat despre prosperitate, despre ceea ce am facut si ceea ce incercam sa facem. Ne-a promis ca va face tot ceea ce poate pentru prosperitate. Ne bucuram ca vedem deschiderea pe care o are ambasadorul SUA in Romania. La Alba Iulia, oricare ambasador e binevenit.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram