Ambasadorul SUA in Romania despre Alba Iulia: „Stiu ca si alte orase incearca sa va urmeze exemplul“

Publicat în: 
2 septembrie 2016

ES Hans Klemm-ambasadorul SUA in Romania a vizitat pentru a doua oara municipiul Alba Iulia. Diplomatul a avut ocazia sa descopere, la pas, Cetatea din Cealalta Capitala a Romaniei, dar si imprejurimile.

Ambasadorul a participat sambata, 27 august 2016, in cadrul Festivalului „Dilema Veche“ (http://festival.dilemaveche.ro/), la dezbaterea „Migratia: criza si oportunitate“, alaturi de  ES Angela Cristea, Șef al Reprezentanței CE în Romania, ES Jan Gabor, ambasadorul Slovaciei in Romania si ES George Maior, ambasadorul Romaniei in SUA. In cadrul intalnirii au fost abordate cateva teme actuale ale Europei si ale lumii, punand in centru problema migratiei, o tema despre care, in lumea globalizata de astazi, se va mai discuta mult.

Foto 2

Intrebat, la finele dezbaterii, despre potentialul cultural al municipiului Alba Iulia, ES Hans Klemm a raspuns:

„Cred ca exista un potentialul extraordinar. Cand am venit aici in octombrie (n.a. 2015) am fost uimit sa aflu de la primarul orasului (n.a. Mircea Hava) ca economia din zona este foarte puternica, ca rata somajului este de 1% sau mai mica…“

„Am vazut ca se construieste si o noua cale ferata. Se pare ca lucrarile se desfasoara mai rapid decat in alte parti ale Romaniei pe care le-am vazut. Din punct de vedere economic, regiunea este foarte puternica.

Din punct de vedere cultural, ii felicit pe conducatorii multor orase de aici, din Transilvania, care considera cultura un important factor pentru calitatea vietii, dar si pentru crestere economica. Acest lucru se intampla aici, in Alba-Iulia, in Sibiu. Am fost in Sibiu in iunie pentru festivalul de teatru, care are loc in fiecare an si este foarte impresionant. Stiu ca si alte orase, de exemplu Sighisoara, incearca sa va urmeze exemplul si sa aduca evenimente culturale in oras pentru a accelera cresterea economica si a imbunatati viaţa locuitorilor. Aşadar, va felicit“, a apreciat ES Hans Klemm.

„Suntem foarte fericiti sa ne intoarcem in Alba Iulia“, a marturisit diplomatul. Ambasadorul SUA in Romania a petrecut cateva zile in Alba Iulia, pentru a participa si a se bucura de „Festivalul Dilema Veche“ .

„Am avut ocazia sa iesim putin si in afara Alba Iuliei, in zona rurala. Intr-adevar este un loc extraordinar“, a incheiat diplomatul.

Foto deschidere: ES Hans Klemm- ambasadorul SUA in Romania/ Sursa: proalba.ro

Foto articol: ES Hans Klemm-ambasadorul SUA in Romania/Sursa: https://www.facebook.com/dilemaveche

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram