Angela Filote, Comisia Europeana: "Daca lumea ar fi un pepene rosu, felia mea preferata ar fi Alba Carolina"

Publicat în: 
8 septembrie 2014

Angela Filote, sefa reprezentatei Comisiei Europene din Romania a vizitat judetul Alba in a doua jumatate a acestei luni si declara ca cetatea Alba Carolina ce a fost restaurata cu ajutorul fondurilor Europene a reusit sa o impresioneze profund.

"Este cu adevarat o destinatie de excelenta in Europa, asa cum este de altfel si Alba Iulia si a fost recunoscut de catre noi, Comisia Europeana. Cred ca aceasta cetate (Alba Carolina) poate fi o carte de vizita nu numai pentru Romania, ci pentru intreaga Uniune Europeana" declara Angela Filote la finalul vizitei sale in judet.

Sefa reprezentantei Comisiei Europene venita de la Bucuresti a petrecut 3 zile in judetul Alba timp in care a vizitat obiective dintre cele mai diverse, inclusiv Fabrica de prelucrare a produselor lactate SC Biomilk din Lopadea Noua si Centrul de servicii Integrate pentru Persoane cu Nevoi Speciale Alba, din orasul Aiud. Impresia lasata de judet a fost una in general pozitiva,

"Exista probleme si in Alba, asa cum exista in alte parti dar este clar ca aici exista si capacitatea de a gasi si aplica solutii" a declarat Angela Filote la conferinta de presa sustinuta la finalul vizitei.

Cea mai puternica impresie asupra europarlamentarului a lasat-o cetatea Alba Carolina despre care Angela Filote vorbeste cu mandrie, declarand chiar ca poate concura cu usurinta cu cetati medievale din alte state Europene.

"Mi-a facut foarte mare placere sa stau aici si imi propun sa revin in concediu ca sa pot sa iau Cetatea Alba Carolina la picior si sa-i ascult fiecare soapta si fiecare poveste, fara sa ma uit la ceas", a mai spus sefa reprezentantei Comisiei Europene in Romania. "Daca lumea ar fi un pepene rosu, felia mea preferata ar fi Alba Carolina"

In renovarea cetatii Alba Carolina s-au investit peste 60 de milioane de euro, sume obtinute in principal din fonduri europene, dar si mult timp si multa dedicatie din partea tuturor celor implicati. Pasiunea care a fost pusa in acest proiect se vede in rezultatul final, o cetate medievala autentica, rupta parca din epoca de glorie a acestor locuri.

Sursa: Ziarul Unirea

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram