Biciclistii din Alba vor sa transforme Alba Iulia intr-un Amsterdam de Romania

Publicat în: 
18 octombrie 2014

Inspirati de modelul unor capitale europene precum Amsterdam, unde locuitorii se deplaseaza preponderent pe biciclete in interiorul orasului, biciclistii din Alba Iulia si-au creat la sfarsit de septembrie pagina "Biciclisti de Alba" pe reteaua sociala Facebook. Scopul paginii este acela de a populariza ideea ca mersul pe bicicleta este o alternativa viabila la autoturismele care polueaza si aglomereaza strazile orasului.

Schimb de impresii, organizari de excursii si socializare pe Facebook

Pagina biciclistilor din Alba a ajuns deja la peste 120 de like-uri si continua sa creasca. Administratorii paginii declara ca intentioneaza sa se foloseasca de platforma de socializare pentru a incuraja albaiulienii, dar si turistii care viziteaza orasul, sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport in mod special ca administratia locala a promis ca va crea peste 60 de kilometri de piste pentru biciclisti.

Membrii grupului sunt incurajati sa organizeze iesiri, excursii, sa faca schimb de poze si de impresii si sa discute pe orice tema legata de biciclete.

Modul celor care au pornit grupul de Facebook este Amsterdam, capitala cu peste 400 de kilometri de piste de biciclete amenajate special pentru biciclisti. In Olanda insa, bicicleta este deja integrata in cultura locala, cei mai multi tineri merg la scoli si chiar la facultate cu bicicleta, iar o femeie sau un barbat imbracati la costum pe bicicleta nu sunt considerati drept a fi ceva neobisnuit. Alba Iulia este inca departe de acest ideal, insa schimbarea incepe cu pasi mici, iar biciclistii sunt hotarati in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram