Bugetul de finantare a muzeului de arta sacra a fost modificat

Publicat în: 
10 februarie 2015

Proiectul Museikon de finantare a unui muzeu de arta sacra in Alba Iulia a suferit modificari, cheltuielile eligibile fiind reduse cu 155.000 de euro in urma sedintei Consiliului Judetean de joi, 29 ianuarie. Proiectul vizeaza restaurarea unei cladiri monument istoric, respectiv repunerea in functiune a fostului spital militar in care se afla in prezent sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta, sectie ce va fi mutata odata cu demararea proiectului.

Proiectul Museikon este sustinut de Consiliul Judetean Alba in parteneriat cu Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Muzeul Universitatii din Bergen (Norvegia) si Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia si vizeaza transformarea corpului C3 al fostului spital militar in muzeu de arta bisericeasca.

Reduceri de cheltuieli pentru proiect

Consiliul judetean Alba Iulia a solicitat Ministerului Culturii - Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Programului Conservarea si Revitalizarea Patrimoniului Cultural si National ca suma de finantare sa fie redusa cu 155.000 euro din cheltuielile direct eligibile, suma urmand sa fie inscrisa la capitolul cheltuieli neeligibile.

La startul proiectului, valoarea de finantare calculata se ridica la 2.105.283 de euro, fiind modificata din nou la inceputul anului 2015 pentru a ajunge la 2.072.011 euro, dintre care 1.803.218 euro cheltuieli eligibile acordate prin granturi SEE si 268.793 euro cheltuieli neeligibile si conexe ce vor fi suportate de bugetul judetului Alba.

Proiectul va fi realizat in baza asistentei financiare acordata de state donatoare (Norvegia, Islanda si Liechtenstein) si are ca scop intarirea relatiilor bilaterale intre Romania si acestea.

Granturile SEE au ca scop protejarea si revitalizarea patrimoniului cultural, promovarea diversitatii culturale si reducerea disparitatilor economice si sociale din Spatiul Economic European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram