Catedrala Romano-Catolica Sf. Mihail va fi restaurata prin fonduri nerambursabile

Publicat în: 
22 aprilie 2015

Catedrala Romano-Catolica Sf. Mihail din Alba Iulia, locul de odihna al lui Iancu de Hunedoara, este una dintre cele mai vechi cladiri monument din oras. Turnul Sudic al Catedralei, considerat cel mai bine pastrat vestigiu sacral medieval din intreaga Europa Centrala si de Est, urmeaza sa fie restaurat prin accesarea de fonduri nerambursabile in cadrul programului "Revitalizarea si accesibilizarea pentru public a turnului sudic al Catedralei Medievale Romano-Catolice din Alba Iulia".

Pe locul in care se afla astazi Catedrala Romano-Catolica Sf Mihail s-au descoperit ramasitele unei prime catedrale, construita in secolul al XI-lea, zidurile acesteia putandu-se observa si astazi la nivelul pardoselii, unde o diferenta de culoare a zidurilor marcheaza fosta cladire.

In cadrul proiectului ce are ca obiectiv general facilitarea accesului publicului in Turnul Sudic al catedralei si valorificarea acestui obiectiv prin introducerea sa in circuitul turistic, Arhiepiscopia Romano-Catolica de la Alba Iulia urmeaza sa primeasca suma de 377.000 lei, in principal din fonduri nerambursabile. Proiectul va fi realizat in parteneriat cu Fundatia Telei Laszlo din Budapesta si este contractat in cadrul Schemei de granturi mici al Programului ‘Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural’, finantat prin mecanismul financiar SEE 2009-2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram