Cel mai modern skatepark din Romania a fost inaugurat in Alba Iulia

Publicat în: 
12 octombrie 2015

Vineri, 9 octombrie 2015, liderii administratiei locale din Alba Iulia, precum si oficialitati la nivel judetean, au inaugurat, in prezenta iubitorilor de sporturi extreme, cel mai modern skatepark din Romania.

„Bastion Skatepark Alba Iulia” dispune de dotari speciale pentru practicarea acestor sporturi, are un design tineresc, grupuri sanitare, alei pietonale si un regulament de functionare, afisat in incinta. Pentru a asigura respectarea regulamentului si supravegherea incintei, Primaria Alba Iulia a preferat sa apeleze la camere de filmat, si nu la paznici.

Skatepark-ul are o suprafata de 2.191 mp si dispune de un teren accidentat cu diferente de nivel de pana la 2,5 m, ideal pentru practicarea ciclismului, skateboarding-ului si rollerblading-ului sportiv. Garantia constructiei este de cinci ani de zile, valoarea totala a proiectului fiind de aproape 3 milioane de lei.

„Tot ceea ce vedeti aici a fost construit din ideile iubitorilor de sporturi extreme. ceea ce si-au dorit, au primit. Tot ei sunt cei care au gandit si regulamentul de functionare si sunt sigur ca vor fi foarte multe persoane care vor testa skatepark-ul. Este o constructie moderna, la fel cum este si cetatea, cu toalete moderne, sistem de supraveghere video si cel mai important este faptul ca skatepark-ul este al orasului, deci oricine poate sa il foloseasca. Din cate stiu eu, si am aflat tot de la cei care au gandit platforma, skatepark-ul din Alba Iulia este cel mai frumos si modern din tara. Ma bucur ca aceasta zona a cetatii a devenit una a sportului”, au fost cuvintele primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

In regulamentul de functionare al skatepark-ului se mentioneaza faptul ca acesta nu este un loc de joaca, ca suprafetele sunt destinare exclusiv practicarii sporturilor extreme, ca stationarea pe platforma sau pe suprafata rampelor este interzisa, iar accesul cu animale de companie nu este permis. Totodata, utilizatorii skatepark-ului sau tutorii acestora sunt singurii responsabili in cazul accidentarilor ca urmare a practicarii sportului extrem.

Mircea Hava spera ca, pe timp de vara, skatepark-ul sa fie populat atat de albaiulieni, cat si de turisti aflati in Cealalta Capitala. Mai mult decat atat, se doreste organizarea de competitii sportive in aceasta locatie, ceea ce va atrage numerosi tineri pasionari de practicarea sporturilor extreme in Alba Iulia.

Puteti urmari mai jos stirea AlbaTV pe acest subiect:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram