Celebrul designer de orase, Jan Gehl, la Alba Iulia

Publicat în: 
12 februarie 2016

Care este reactia soferilor atunci cand strazile pe care circulau devin artere pietonale? Cum reactioneaza pietonii atunci cand trotuarele devin tot mai ocupate de masini si locuri de parcare? De ce strazile au ajuns neincapatoare pentru traficul urban si ce solutii se impun? Care sunt caracterisitcile unui spatiu public de calitate? Sunt doar cateva dintre intrebarile la care Jan Gehl, arhitect si profesor de design urban recunoscut la nivel mondial, va oferi raspunsuri la Alba Iulia.

De origine daneza, Jan Gehl s-a remarcat prin proiecte indraznete in domeniul proiectarii si regenerarii urbane. Este profesor de design urban la Scoala de Arhitectura din cadrul Academiei Regale Daneze de Arte Frumoase din Copenhaga si asociat fondator in cadrul biroului "Jan Gehl Architect" care a oferit strategii urbane eficiente pentru transformarea unor spatii publice din intreaga lume in locuri de poveste.

Veteran al proiectarii urbane, Jan Gehn a contribuit la imbunatatirea spatiilor urbane si a calitatii vietii in orase, printre cele mai importante realizari ale sale remarcandu-se regandirea spatiilor publice din Copenhaga, Londra, Dublin sau Melborne, iar cat priveste SUA, este suficient sa amintim faptul ca a proiectat regenerarea urbana a celebrului bulevard Broadway. Jan Gehl a transformat imaginea oraselor din intreaga lume in urma cercetarii directe si luand in considerare ceea ce si-au dorit oamenii.

Prin urmare, Primaria Municipiului Alba Iulia adreseaza oricarei persoane interesate invitatia de a participa la conferinta de la Universitatea “1 Decembrie 1918”, care va avea loc in data 16 februarie in cadrul Amfiteatrului A9, incepand cu ora 10.30. Accesul este liber, iar subiectul conferintei este: Orase atractive pentru locuit în secolul XXI (Livable Cities for the 21st Century).

Credite foto: Romulus Opriscan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram