Cetatea Alba Carolina este una dintre bijuteriile arhitecturale renovate cu bani europeni, conform unui top realizat de Digi24

Publicat în: 
13 octombrie 2015

In cadrul proiectului Digi24 „Romania cu incetinitorul - Fonduri europene”, reporterii Digi24 prezinta un top al perlelor arhitecturale din Romania care au fost salvate cu fonduri nerambursabile primite de la Bruxelles.

Cetatea Alba Carolina este prima mentionata, in restaurarea acesteia fiind investite peste 67 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Conform istoricului Muzeului National al Unirii din Alba Iulia, Tudor Rosu, la ridicarea Cetatii au muncit 20.000 de tarani iobagi transilvaneni. Autoritatile locale au decis sa reabiliteze Cetatea din Cealalta Capitala in urma cu 7 ani, cand aceasta incepuse sa dea semne de degradare.

In prezent, turistii si localnicii se pot bucura de frumusetea, linistea si curatenia care domnesc in fortificatia de tip Vauban din Alba Iulia. De la un an la altul, numarul turistilor este in continua crestere, media actuala fiind de aproximativ 300 de mii de turisti pe an.

„Inregistram o crestere de la an la an, cu 20% cam in fiecare an. Asta s-a intamplat si la nivelul unitatilor de cazare, dar mai ales si in special la nivelul evenimentelor”, a precizat Mihai Coser, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Alba Iulia, pentru Digi24.

In articolul pe acest subiect publicat de Digi24 se mentioneaza faptul ca turistii sositi in Cealalta Capitala, care aleg sa viziteze Cetatea Alba Carolina, au ocazia sa priveasca pe viu istoria extrasa din carti. Acestia pot vizita Catedrala Reintregirii Neamului, Catedrala Catolica, Muzeul National al Unirii, Sala Unirii, Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan sau statuia lui Mihai Viteazul. De asemenea, ei au oportunitatea de a asista la reprezentatiile trupelor dacice si romane, precum si la cele ale soldatilor din garda Cetatii.

In topul realizat de Digi24 se regasesc si Cetatea Rupea din judetul Brasov, Cetatea medievala din Oradea si Monumentul feudal de la Malaiesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram