Cetatea, promovată în documentarul „Flavours of Romania”

Publicat în: 
14 iunie 2017

Imaginile surprinse în Cetatea Alba Carolina de echipa coordonată de cunoscutul regizor Charlie Ottley vor fi parte a unei noi serii de documentare, în care va fi prezentată fiecare regiune din România.

Alegerea Cetății Alba Carolina pe lista locurilor din Transilvania unde să aibă loc filmări pentru noul documentar „Flavours of Romania“ îi aparține regizorului Charlie Ottley și nu implică resurse financiare din partea administrației locale.

Jurnalistul britanic a ales  Alba Iulia ca exemplu de oraș ce a investit în reabilitarea monumentelor istorice și-l promovează ca destinație turistică. Străinul a remarcat încărcătura istorică a orașului, fapt ce ar trebui să contribuie la creșterea numărului de turiști.

Alba Iulia va fi parte a noului documentar prin elemente care țin de promovarea turistică, etalând cele mai importante atracții truristice ale orașului, statice sau dinamice asimilabile Cetății Alba Carolina.

Filmari Charlie Otley

Charlie Ottley-în centrul imaginii- în Cetatea Alba Carolina

Dacă e să ne referim la cele dinamice, regizorul englez a ales să filmeze reprezentațiile de reenactment antic ale Gărzii Apulum (n.a. trupele de reconstituiri istorice ale Muzeului Național al Unirii: Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Namesis).

Filmari Charlie Otley 3

Trupa de reenactment din Alba Iulia îi va purta pe telespectatorii documentarului în timp, în vremea luptelor dintre daci și romani, prin anticul Apulum (n.a.denumirea latină  a orașului Alba Iulia, provenit din numele dacic al așezării Apoulon).

 

Până să ajungă la Alba Iulia, echipa coordonată de  jurnalistul britanic a mai filmat pentru Flavours of Romania” în Oltenia, Moldova și în Maramureș. Regizorul vrea să surprindă  tradițiile, oamenii și modul lor de viață, trasee turistice, pe care să le arate lumii întregi. Inedit este și faptul că va străbate România pe motocicletă.

Cel mai probabil, episoadele acestei serii promo vor fi gata la sfârșitul lunii noiembrie, urmând să intre în circuitul de difuzare al mai multor televiziuni, ca Travel Chanel.

Tot regizorul Charlie Ottley a fost și în spatele seriei de success „Wild Carpathia“, care a făcut România cunoscută în toate colțurile lumii. Unii chiar îl consideră un ambasador voluntar al țării noastre.

Imagine deschidere articol: Charlie Ottley în timpul filmărilor în Cetatea Alba Carolina

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram