Cloșca cu puii de aur

Publicat în: 
3 iunie 2015

Muzeul National al Unirii impreuna cu Muzeul National de Istorie a Romaniei si Primaria Alba Iulia, organizeaza un eveniment cultural de exceptie care va incepe astazi, 3 iunie 2015, la ora 18:00 (accesul se face numai pe baza de invitatie).

Expozitia va fi deschisa in perioada 4 iunie – 12 iulie 2015 si va putea fi vizitata de marti pana duminica, in intervalul 10:00 – 19:00. In cadrul expozitiei vor fi expuse peste 1000 de piese arheologie din metale pretioase de o deosebita valoare istorica, estetica si simbolica. Toate piesele au fost descoperite de-a lungul ultimelor doua secole pe teritoriul tarii noastre.

Printre vedetele expozitiei se numara bratarile dacice din aur de la Sarmizegetusa Regia si Tezaurul de la Pietroasa, cunoscut publicului sub numele de Closca cu puii de aur.

Muzeul National al Unirii din Alba Iulia a contribuit cu 13 piese arheologice la aceasta expozitie, printre care si colierul din aur cu 27 pandantive rombice care dateaza din secolul al II-lea I.Hr.

Coordonatorii expozitiei sunt dr Ernest Oberlander-Tarnoveanu, Director General al Muzeului National de Istorie a Romaniei, si dr. Rodica Oanta-Marghitu, sef sectie Cabinet Numismatic si Tezaur Istoric din cadrul MNIR.

Expozitia "Aurul si argintul antic al Romaniei" a inceput in 2014 la Timisoara, apoi a ajuns in orase ca Oradea, Satu Mare sau Sibiu. Anul acesta a fost prezentata si locuitorilor orasului Cluj Napoca. Targu Mures, Sfantu Gheorghe, Buzau si Craiova sunt urmatoarele orase pe lista.

Foto: Cloșca cu puii de aur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram