Comori ascunse in Cetatea Alba Carolina, cautate de studenti straini

Publicat în: 
10 noiembrie 2015

Maine, pe data de 11 noiembrie 2015, Cetatea Alba Carolina va deveni spatiul de joaca al studentilor straini care studiaza in Alba Iulia. Acestia vor avea parte, timp de aproximativ 2 ore, de o „vanatoare de comori” (Treasure Hunt) prin Cetate.

Exercitiul este menit sa fie atat distractiv, cat si educativ, intrucat studentii vor avea ocazia sa descopere o parte din istoria Romaniei, sa interactioneze cu albaiulienii si turistii sositi in Cealalta Capitala, dar si sa concureze pentru un premiu. Evenimentul a fost gandit si organizat de voluntarii Centrului de Relatii Internationale al Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, fiind dedicat studentilor Erasmus, dar si celorlalti studenti internationali din oras.

„Timp de aproximativ doua ore, Cetatea Alba Carolina va fi impanzita de indicii care ii vor ajuta pe studenti sa descopere partile istorice ale orasului. In cazul in care dati peste grupulete de studenti straini dezorientati, nu ezitati sa le dati o mana de ajutor!”, ne sfatuiesc reprezentantii Universitatii din Alba Iulia.

Initiativa este laudabila, intrucat ii va ajuta pe studentii straini sa se integreze si sa inteleaga mai bine istoria Alba Iuliei. Totodata, albaiulienii si turistii prezenti in Cetate vor avea ocazia sa-si exerseze engleza si sa-si verifice cunostintele de istorie, atunci cand li se va cere ajutorul in dezlegarea indiciilor.

Astfel de activitati sunt populare in toate tarile europene, deoarece incurajeaza schimburile culturale intre studentii straini si comunitatile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram