Concert Smokie în Piața Cetății

Publicat în: 
9 iunie 2017

Legendara trupă Smokie va concerta la Alba iulia în cadrul evenimentului Sărbătoarea Muzicii, organizat  în Cetatea Alba Carolina.

Evenimentul, marca Primăria Municipiului Alba Iulia, este gândit ca un festival de weekend, în care genuri muzicale non-comerciale să contribuie activ la educarea gusturilor muzicale ale localnicilor și turiștilor. Altfel spus, promovarea muzicii de calitate, a artiștilor și valorilor din domeniu.

La ediția din acest an, ce va avea loc între 23-25 iunie, este propusă o forumulă artistică cu elemente diferite, dar inseparabile ca dinamică şi scop, parte a celui mai mare eveniment internaţional prin care se celebrează muzica la nivel international.

Smokie- supravieţuitorii  rock’n’roll-ului

Cea de-a treia zi a Sărbătorii din acest an, 25 iunie,  va fi sinonimă cu un concert eveniment Smokie,  în Piața Cetății,  locul unde muzica se aude cel mai bine.

Smokie este una dintre cele mai longevive trupe din show-bizz-ul international (n.a. înființată în 1968) și care se bucură de fiecare data de o prezență masivă la spectacolele sale.

 

A fost catalogată drept cea mai bună trupă live din Europa, dar și supravieţuitorii genului rock’n’roll. Piesa „Living Next Door To Alice'' a înregistrat vânzări de peste zece milioane de exemplare la nivel mondial. Britanicii au avut 13 piese în Top 20 în anii '70 și au vândut, de-alungul timpului, peste 30 de milioane de discuri, albume și single-uri la nivel mondial.

Considerăm că sunt suficiente motive care să vă îndemne să nu ratați concertul Smokie de la Alba Iulia. În plus, accesul este gratuit.

Primul concert Smokie în România a fost în 1983.Trupa a mai susținut concerte, în ultimii ani, la Timişoara, Zalău, Buzău, Suceava.

Despre Sărbătoarea Muzicii

Pe numele său original Fête de la Musique, Sărbătoarea Muzicii  își găsește începuturile în Franța anului 1982. Ulterior, a fost preluată pe toate meridianele.  În Cetatea Alba Carolina se organizează în fiecare an începând cu 2012. Alba Iulia a păstrat în ultimii trei ani principiile care stau la baza acestui eveniment: diversitatea genurilor muzicale, accesul gratuit la scenă pentru public, sonorizarea unor zone istorice de patrimoniu şi, mai mult decât orice, sincronizarea cu eforturile altor ţări de a pune în valoare muzica şi muzicienii, amatori şi profesionişti deopotrivă.

Considerăm că cel mai bun argument în acest sens este tocmai nivelul reprezentațiilor artistice de la edițiile anterioare:

Carmina Burana de Carl Orff – în interpretarea Orchestrei simfonice a Filarmonicii de Stat Sibiu și a Corului Operei Naționale Române Cluj-Napoca – cea mai impresionantă producție de acest gen din România;

Aida de Giuseppe Verdi – în interpretarea Operei Naționale Române Cluj-Napoca – prima reprezentație în aer liber a acestei producții care a însemnat pe lângă crearea de decoruri speciale pentru Cetatea Alba Carolina și atragerea a peste 200 de voluntari cuprinși în distribuție;

Acapella Music cu Cantabile The London Quartet (Marea Britanie), Delta Q (Germania), Die Medlz (Germania), Vocal Tempo (Cuba), Jukebox Trio (Rusia) – concerte dedicate genului acapella, unice pentru peisajul muzical românesc;

 Concert Novelle Vague (Franța) – trupă în vogă pe întreg mapamondul pentru abordarea proaspătă, pentru sound-ul reinterpretat din cultura cinematografică franceză, pentru aranjamehtele muzicale în stil bossa nova;

Concert Bonnie Tyler (Marea Britanie) – o legendă a muzicii rock.

Ne vedem în Piața Cetății, locul unde muzica se aude cel mai bine!

Foto deschidere articol: Atmosferă la concertele Smokie/Sursa: http://smokie.co.uk/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram