Creativii cuceresc Cetatea!

Publicat în: 
10 martie 2016

Albaiulienii au motive serioase sa se bucure! Un fenomen nou e pe cale sa ia nastere in Alba Iulia, mai exact industriile creative si culturale pot deveni o nouă sursa de dezvoltare si de identitate culturala a orasului. Tinerii designeri, urbanisti, pictori, muzicieni, arhitecti, artisti, IT-isti autohtoni se pot reuni sub umbrela unei noi strategii. Creativii cuceresc una dintre cele mai mari cetati din Europa (Creatives Conquer one of the largest Citadels of Europe) este titlul unui proiect pilot depus spre finantare de catre Municipiul Alba Iulia in cadrul programului Advocate Europe, in colaborare cu parteneri nationali si internationali specializati in domeniul industriilor creative. Programul Advocate Europe incurajeaza cele mai indraznete initiative si idei de proiecte care stimuleaza si consolideaza coeziunea de la nivel european. Astfel, intalnirea industriilor creative, cel mai nou trend la nivel national si european, cu spatiul patrimonial unic, fac din Alba Iulia un posibil centru avangardist de dezvoltare culturala si antreprenoriala.

Strategia propusa prin proiect ar avea un impact imediat in viata de zi cu zi, iar albaiulienii se vor putea implica in viata Cetatii. Investitiile in cetatea Alba Carolina se completeaza acum printr-un proiect concret si relevant de implementare a unei strategii focusate pe business, locuri de munca si diversitate economica.

Va incurajam sa raspanditi vestea ca Alba Iulia se pregateste sa devina unul dintre primele orase din Romania care doreste sa adopte o strategie locala in industriile creative si culturale. Mai mult, puteti sustine si dumneavoastra proiectul printr-un vot la linkul https://advocate-europe.eu/en/idea-space#!/r/advocate-europe/2016/proposal_0000382/, pana in 16 martie 2016, ora 12.00, pentru mai multe sanse de a castiga votul comunitatii. Pentru informatii actualizate, puteti accesa site-ul www.advocate-europe.eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram