Dacă tot mergi la Șureanu...

Publicat în: 
24 august 2018

Dacă veți trece prin splendida zonă Poarta Raiului (și aveți motive să o faceți, căci weekendul ăsta e Șureanu Bike Fest) veți remarca o construcție uriașă, din lemn. O veți găsi în vale, aproape de podul de piatră, are un turn imens și e imposibil să nu vă fure privirea.

Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

Este Centrul de Vizitare din Poarta Raiului – o excelentă punere în valoare a vieții sălbatice din situl Natura 2000 Frumoasa. De fapt, e un soi de muzeu, cu vitrine în care sunt reprezentate, biologic și biogeografic, speciile protejate de pe întinsul sitului. Cele 11 diorame din vitrine te vor aduce aproape de lup, de râs, de urs, de tot ceea ce mișună prin pădurile nesfârșite ale sitului Frumoasa.

Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

De asemenea, din turnul clădirii, puteți admira întregul peisaj: Poarta Raiului, vârfurile Şureanu, Pătru şi Cârpa.

Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

Detalii despre centrul de vizitare, precum și despre situl Frumoasa puteți afla chiar în cadrul centrului, unde vi se va oferi ghidaj. Intrarea este liberă.

 

Centrul poate fi vizitat la cerere, sunând la numărul de telefon 0762 501 913, sau trimițând un mesaj de programare pe adresa administratie.frumoasa@cjalba.ro

Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

Florian-Rareș Tileagă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram