În ochii altora

Acasă / Decanu.ro despre Alba Iulia: Locul asta are o energie nevazuta care te face sa te simti roman si mandru de asta!

Decanu.ro despre Alba Iulia: Locul asta are o energie nevazuta care te face sa te simti roman si mandru de asta!

Publicat în: 20 feb.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Pe Decanu.ro, autorul isi povesteste aventura de a redescoperi Romania cu un popas despre care vorbeste in cuvinte de lauda, pictand o imagine a unui oras schimbat, o Alba Iulia care reuseste sa ramana in mintea si in sufletul calatorului.

Cetatea vizitata vara, dupa ce majoritatea lucrarilor de restaurare au fost finalizate este, conform autorului, un loc in care „am fost cuprinsi de o stare de bine extraordinara, ca si cum ne-am fi intors la o veche vatra, desi nu mai fusesem niciodata acolo„. Alba Iulia, locul caruia turistii ii alocasera initial una – doua ore din calatorie, s-a dovedit a fi un loc cu o energie ce trezeste mandria in fiecare roman, un loc care se cere vizitat agale, la pas, fara graba.

Partea renovata a Cetatii, cea de sud, a fost cea care a lasat cea mai profunda impresie, iar sentimentul de intoarcere in timp a fost intarit de prezenta garzilor si de faptul ca angajatii cafenelelor si teraselor intra in joc, purtand si ei costume de epoca.

Se povesteste despre zonele ce merita vizitate, despre drumul catre locul in care au fost executati Horea, Closca si Crisan, numeroasele statui, culminand cu statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul, dar se vorbeste si despre zonele care pot fi vizitate contra cost si despre grajduri.

Alba Iulia este un loc descris pe decanu.ro drept „parca desprins din istoria noastra si care te incarca cu o energie pozitiva”, un loc in care autorul promite sa se intoarca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia