"Descopera Rowmania", a doua editie a initiativei Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23 s-a desfasurat la Alba Iulia

Publicat în: 
9 septembrie 2014

La jumatatea lunii august, asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 in colaborare cu Primaria Municipiului a organizat la Alba Iulia cea de-a doua editie a unei initiative diferite, binevenite in peisajul urban in care albaiulienii uita prea adesea de frumusetea naturii aflata la doar un pas distanta.

Descopera Rowmania este un festival in cadrul caruia se pune accentul pe frumusetile naturale ale Romaniei vazute din barca. Initiativa prinde rapid popularitate si se transforma treptat intr-o campanie de promovare a miscarii in aer liber si a descoperirii frumusetilor naturale ale tarii. Initiativa pornita sub steagul asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23 a ajuns vara aceasta la Alba Iulia unde a adunat peste 27 de echipaje care au avut ocazia sa concureze si sa se distreze in cadrul evenimentului organizat de marele sportiv roman.

Ivan Patzaichin a fost prezent la eveniment si declara presei ca se simte excelent pe malul Muresului si ca proiectul capata o amploare neasteptata de la an la an.

„Nici nu a inceput competitia si malul drept al Muresului este plin de lume. Avem 27 de echipaje inscrise fata de 12 anul trecut. Vreau sa felicit autoritatile locale care s-au pregatit excelent’’, declara acesta inainte de inceputul competitiei.

Marele sportiv medaliat olimpic vorbeste cu pasiune despre proiectul sau si frumusetile tarii pe care o strabate in lung si in lat. Ivan Patzaichin doreste sa incurajeze romanii, in mod special tineretul, sa descopere atractiile ascunse mai departe de centrele urbane si modernizarea fortata a multor zone turistice. Acesta este de parere ca cel mai important este sa se faca miscare si sa se iasa in natura. Sportivul explica despre modul in care Romania isi poate atinge scopul de a aduce o schimbare in modul in care tara este perceputa atat de conationali, cat si de straini .

„Degeaba pui un afis pe malul Muresului ca nu-i va atrage atentia atat ca urcatul intr-o ambarcatiune din care admira peisajul, un PET sau un deseu care este pe apa il va deranja si poate il va lua, ori macar nu va arunca si el unul”.

Despre Alba Iulia, sportivul are doar cuvinte de lauda:

„Foarte frumos. Cetatea este un veritabil punct de atractie, este impresionanta. Am asistat la demonstratia de schimbare de garda. Mi-a placut mult si nu numai mie. Am observat ca in public erau oameni straini de Alba Iulia. Foarte multi spuneau ca nu le vine sa creada ca poti gasi asemenea obiective superbe si in Romania”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram