Despre Muzeul Roman din Alba Iulia, in Business Magazin

Publicat în: 
15 mai 2015

In Business Magazin este prezentata una dintre povestile de succes legate de dezvoltarea pe segmentul de turism al municipiului Alba Iulia, Muzeul roman in valoare de 3,5 milioane de euro amenajat prin fonduri obtinute dintr-un proiect european. Muzeul, care include o parte din cladirea comandamentului din castrul Apulum si o parte din Principia, a fost inaugurat la inceputul acestei luni, cu ocazia mini-concediului de 1 mai.

Muzeul Principia se afla in Cetatea Alba Carolina, in zona dintre Muzeul National al Unirii si Universitatea "1 Decembrie 1918", intr-o zona bogata in descoperiri arheologice importante. Vizitatorii sunt invitati intr-o calatorie ce duce inapoi cu peste 2 milenii, in vremurile de glorie ale Imperiului Roman. Principia, una din cladirile cuprinse partial in noul muzeu, era cea mai impunatoare cladire din intreg castrul, masurand 60 de metri latime si 80 de metri lungime. In prezent, in interiorul muzeului sunt expuse stindarde si insemne ale legiunii romane, statui ale imparatiilor Hadrian si Traian, dar si trezoreria, birourile ofiterilor si un hipocaust (instalatie de incalzire romana).

In curtea muzeului, vizitatorii pot admira descoperirile arheologice ce apartin castrului roman Apulum.

Muzeul poate fi vizitat intre orele 9:00 si 21:00, de luni pana duminica in sezonul turistic si dispune de ghizi costumati in uniforme militare romane care conduc turistii prin incinta. Taxa de intrare este de 10 lei pentru adulti, 5 lei pentru copiii peste 6 ani. Copiii cu varste mai mici de 6 ani beneficiaza de intrare gratuita.

Muzeul a fost amenajat printr-o investitie de 3,5 milioane de euro, fonduri europene obtinute in cadrul unui proiect derulat de Primaria Municipiului Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram