Despre renovarile de la Alba Iulia pe 1001 calatorii

Publicat în: 
25 ianuarie 2015

Pe 1001calatorii.com, site dedicat turismului si jurnalelor de calatorii din cele mai impresionante locatii din tara si de peste hotare, Alba Iulia si-a gasit locul intr-o postare cu o galerie impresionanta de poze absolut superbe, completate cu vorbe de lauda ce fac onoare eforturilor de renovare a Cetatii incepute cu peste 7 ani in urma.

Pe 1001 calatorii, Alba Iulia si Cetatea Alba Carolina sunt prezentate drept o poveste de succes care arata ca se poate ca obiectivele si valorile culturale, istorice si arhitecturale sa fie repuse in valoare si readuse la gloria de demult. Autoarea blogului povesteste despre diferenta dintre asteptari si realitatea care ii intampina pe turisti dincolo de zidurile Cetatii, loc atat de aparte fata de alte obiective din zona. Cetatea Alba Carolina nu este un castel vechi din piatra, ci un mini oras, un loc european, ce este in puternic contrast cu orasul din spatele zidurilor sale care, spun cei de pe 1001calatorii, te face cu usurinta sa iti inchipui ca te-ai afla undeva peste granita, intr-un loc in care totul este curat, aerisit si civilizat.

Scurtul jurnal de calatorie se incheie cu un "Bravo!" adresat eforturilor de restaurare, eforturi ce au transformat Cetatea intr-un loc cu care romanii de pretutindeni, nu doar din Alba Iulia, se pot mandri.

Alaturi de superba galerie de imagini ce urmeaza articolului, in incheiere sunt detaliate si cateva informatii de calatorie extrem de utile precum sugestii de obiective turistice ce merita vizitate si locatia exacta a Cetatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram