Doua saptamani de festivitati la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Publicat în: 
24 noiembrie 2014

Consilierii judeteni au aprobat bugetul de peste 200.000 de lei pentru organizarea activitatilor omagiale dedicate zilei de 1 decembrie, zi care va fi sarbatorita atat la data exacta, cat si pe parcursul a 14 zile de evenimente de exceptie intre 20 noiembrie si 3 decembrie 2014. Programul pentru activitatile festive este inca in curs de finalizare, incluzand anuntul de ultima ora privind posibila prezenta a presedintelui ales al romanilor, Klaus Iohannis, in municipiul Alba Iulia pentru serbarea Zilei Nationale.

2 saptamani de evenimente la Alba Iulia

Pentru organizarea evenimentelor festive dedicate Zilei Nationale a Romaniei s-au alocat 120.000 lei in bugetul judetului Alba, 150.000 lei in bugetul Centrului de Cultura "Augustin Bena" si 42.000 lei in bugetul Muzeului National al Unirii.

Programul aniversarii a 96 de ani de la Marea Unire se va intinde pe o durata de 2 saptamani incepand cu 20 noiembrie si incheindu-se pe data de 3 decembrie cu manifestari culturale, congrese, simpozioane si spectacole.

Simpozionul Unitate, continuitate si Independenta este unul dintre principalele evenimente ale acestei perioade, aducand la Alba Iulia istorici si experti ai muzeelor si universitatilor din intreaga tara pentru lansarea revistei Apulum si expozitia Necropola de epoca Bronzului de la Sebes.

Tot in cele 2 saptamani de evenimente va avea loc si a 18-a editie a Congresului Spiritualitatii Romanesti de pretutindeni care se desfasoara in Alba Iulia, simbol al unirii si identitatii romanesti incepand din anul 2002. Cu fiecare editie a congresului, municipiul a fost onorat cu personalitati si reprezentati ai culturii romanesti de peste hotare inclusiv din S.U.A, Rusia, Germania, Franta, Italia sau Canada.

Si medicii, asistentii si paramedicii din judet vor fi prezenti in municipiul Alba Iulia in urmatoarea perioada, cu ocazia festivitatilor de 1 Decembrie in cadrul simpozionului SMURD Alba - primii 5 ani impreuna care marcheaza, asa cum sugereaza si titlul, aniversarea a 5 ani de la infiintarea SMURD Alba de catre Unitatea de Primiri Urgente impreuna cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Unirea".

In ceea ce priveste spectacolul artistic si partea de divertisment a manifestarilor, Programul "Festival de Romania" integreaza manifestari artistice si spectacole folclorice de dans si cantec popular specifice modului in care se serbeaza anual Ziua Nationala a Romaniei.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis va vizita Alba Iulia de 1 Decembrie

Alba Iulia se pregateste si pentru invitati de mare importanta, inclusiv noul presedinte al romanilor, Klaus Iohannis care a castigat alegerile prezidentiale in municipiu cu un procent impresionant de peste 70%.

Vizita presedintelui asteapta inca o confirmare oficiala, insa primarul Mircea Hava a precizat ca are mari sperante ca presedintele va fi prezent, in mod special ca acesta a facut promisiunea de a participa la ceremonia de Ziua Nationala a Romaniei in Alba Iulia inca din perioada campaniei, iar surse din interiorul ACL confirma zvonul ca presedintele se va afla in oras in acea perioada pentru o sedinta a Biroului Permanent al TNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram