Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Doua zile de dezbateri pe proiecte REGIO la Alba Iulia

Doua zile de dezbateri pe proiecte REGIO la Alba Iulia

Publicat în: 7 nov.. 2014
Autor: Municipiul Alba Iulia

Mijlocul lunii octombrie a marcat o crestere procentuala a numarului de turisti sositi la Alba Iulia in interes de afaceri, pentru discutii cu delegatia Germana a judetului Prignitz. Discutiile ce s-au desfasurat intre 13 si 14 octombrie 2014 au avut loc in compania unei delegatii mixte romano-germane de 40 de participanti si a vizat teme de maxim interes pentru zona precum dezvoltarea turismului si succesul proiectelor demarate cu fonduri europene, dar si strategia pe perioada urmatoare.

Alba Iulia, unul din campionii in accesarea de fonduri Europene

Pe tot parcursul anului 2014, Alba Iulia s-a aflat in atentia presei de specialitate datorita unei serii de aprecieri primite de la importante voci din Uniunea Europeana in legatura cu modul de atragere si aplicare a fondurilor europene nerambursabile.

In cadrul celor 2 zile de discutii dintre delegatiile romano-germane prezidate de presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru si al Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel si directorul General ADR Centru Simion Cretu, s-au discutat in principal povestile de succes ale unor municipii precum Alba Iulia si evolutia intregii Regiuni Centru pe perioada 2007-2014 in urma atragerii de fonduri nerambursabile.

Intalnire in doua parti

Cele doua zile ale intalnirilor au fost impartite in doua sesiuni distincte de discutii. Prima parte a intalnirii s-a concentrat pe prezentarea evolutiei Regiunii Centru in ultimii 7 ani spre modul in care s-au utilizat fondurile nerambursabile REGIO pentru obtinerea rezultatelor vizibile in momentul actual. Prezentarea a fost sustinuta grafic, cu imagini ce expuneau similaritati culturale dintre zona Centru si Landul Branderburg al delegatiei germane.

Dupa aceasta prezentare au urmat discutiile care s-au concentrat inclusiv pe problema dezvoltarii turistice ale acestei zone, astfel incat investitiile sa fie valorificate.

„Avem 450 de contracte care sunt in derulare si 450 milioane de euro investiti in economia regiunii. De aceea consider ca activitatile comune din cadrul parteneriatului dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg trebuie continuate. Am si identificat cateva domenii de colaborare regionala precum dezvoltarea urbana, utilizarea eficienta a resurselor de energie, dezvoltarea rurala si formarea profesionala si calificarea adultilor.”

Aceasta a fost declaratia lui Simion Cretu, director regional ADR Centru dupa cele doua zile de discutii, iar Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba afirma si el:

„Fiindca avem deja un proiect in domeniu, speram ca potentialii beneficiari ai acestor fonduri europene nerambursabile sa fie si Consiliul Judetean Alba.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia