Editia a II-a a Festivalului International de Teatru va fi organizata la Alba Iulia in perioada 23-26 aprilie

Publicat în: 
23 martie 2015

Festivalul International de Teatru ce va avea loc la Alba Iulia in perioada 23-26 aprilie este dedicat in mod special tinerilor, marea problema fiind ca acestia se indeparteaza tot mai mult de partea cultural-artistica a vietii sociale. Din acest motiv, se urmareste punerea bazelor unui eveniment care sa devina traditie in Alba Iulia si sa promoveze caracterul intercultural.

Festivalul International de Teatru de Tineret Apollo, care va avea loc in Alba Iulia primavara aceasta, este singura manifestare de acest gen din tara si invita trupele tinere de teatru din intreaga lume sa ofere spectacole pe scenele din Alba Iulia. Proiectul s-a bucurat de promovare la nivel national si international, reusind sa stranga oferte din partea a 36 de trupe de teatru de tineret - 14 din Romania si 22 din diverse tari precum Ungaria, Ucraina, Bulgaria, Cehia, Moldova, Italia, Portugalia, Georgia, Columbia, India, Iran, Nepal sau Nigeria.

Festivalul se va desfasura la Casa de Cultura a Studentilor din Alba Iulia, insa programul pentru cele 3 zile nu este inca stabilit. Cert este faptul ca grupurile implicate vor avea ocazia sa viziteze principalele obiective turistice ale municipiului si vor participa la sesiuni de discutii pe domeniul teatrului, coordonate de Dan Chiorean, actor la teatrul National Cluj Napoca.

"Fara nici o legatura cu lumea teatrului, realizez ca toti suntem actori intr-o lume din ce in ce mai teatrala. Dincolo de toate sofisticarile goale de continut in care noi ne ducem existenta cotidiana, ma bucur nespus ca cineva mai gaseste puterea si curajul sa ne arate o astfel de scena. Cea a oamenilor pasionati, a oamenilor care nu au doar viza de flotant in lumea culturii, ci pur si simplu acolo traiesc. Daca as vorbi despre numarul de editii ar insemna sa vorbesc despre cantitate, cu riscul sa pun in umbra calitatea. Conteaza ca e a doua editie, dar mai important, oamenii care fac acest festival sa existe pun Alba Iulia intr-o lumina a reflectoarelor, care, de ce sa nu recunoastem, ne lipseste. Va doresc succes si, in aceasta editie, sa gasiti puterea sa o incepeti pe a treia."

Aceasta a fost declaratia primarului Mircea Hava in legatura cu acest festival, Primaria Alba Iulia numarandu-se printre partenerii principali alaturi de Consiliul Judetean Alba, Casa de Cultura a Studentilor, Centrul Cultural "Liviu Rebreanu Aiud", Fundatia "Inter-Art", Fundatia Comunitara Alba, Muzeul National al Unirii Alba Iulia si Universitatea "1 decembrie 1918" Alba Iulia.

In cadrul festivalului va avea loc si o Expozitie Internationala de Afise - "Apollo" care urmareste sa extinda abordarea artistica a festivalului catre afis ca obiect cultural. La expozitie s-au inscris deja 55 de artisti atat din tara, cat si de peste hotare. Lucrarile selectionate vor putea fi admirate in cadrul expozitiei desfasurate in acelasi timp cu festivalul de teatru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram