Editia a XV-a a Festivalului National de Folclor „Strugurele de aur” a avut loc la Alba Iulia

Publicat în: 
16 septembrie 2015

Intre 10 si 13 septembrie, Alba Iulia a gazduit editia a XV-a a Festivalului National de Folclor „Strugurele de aur”, ce are ca obiectiv promovarea folclorului romanesc si a valorilor autentice.

Initiat in 2001, festivalul a reusit, de-a lungul timpului, sa se remarce printre evenimentele de acest gen ca fiind o sarbatoare a cantecului autentic, in care sunt promovate si prezentate traditii si talente din zonele romanesti.

Festivalul din acest an a fost alcatuit din doua elemente centrale: concursul si recitalurile vocale si instrumentale. Pentru preselectia din 2015, s-au prezentat la concurs 94 de solisti vocali si instrumentisti, dintre care 45 au concertat pe scena de la Alba Iulia. Artistii au venit din 16 judete ale tarii, inclusiv din municipiul Bucuresti, precum si din Serbia si Republica Moldova.

Printre castigatorii desemnati in cadrul festivitatii de premiere ce a avut loc pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia s-au numarat Alexandru Sahlean, reprezentantul judetului Suceava, care a castigat locul I la sectiunea solisti vocali, si Tudor Virciu, reprezentantul judetului Alba, care a primit premiul pentru cel mai bun solist instrumentist. Marele premiu al concursului national a ajuns la tanara Andreea Ghitiu, care a reprezentat zona Tarii Lapusului.

„Un lucru special este prezenta in recital a tuturor castigatorilor editiilor anterioare, precum si a artistilor care au castigat acest concurs si care au avut un parcurs cultural favorabil lor si culturii romanesti”, a spus Cristian Fuga, director de marketing la Jidvei SRL, compania care organizeaza festivalul-concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram