Ce experiențe turistice și culturale pot trăi turiștii care ajung în cea mai mare cetate din România, Cetatea Alba Iulia? Cum și-a schimbat cetatea statutul din „cetate garnizoană“ într-un spațiu care nu lasă indiferent turistul, român sau strain, ci îl transpune într-o poveste? Sunt doar câteva dintre întrebările la care s-au dat răspunsuri concrete în emisiunea „Europa. Mi-e bine, ţi-e bine“, difuzată de Digi 24.
„Văzută în aceste imagini, Alba Iulia este spectaculoasă! Ce ne atrage atenția este fortificația bastionară, Cetatea, cea mai mare din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani“, așa își începe jurnalistul Sergiu Voicu emisiunea „Europa. Mi-e bine, ţi-e bine“, difuzată de postul de televiziune DIGI 24.
Cum a început Alba Iulia „călătoria“ europeană?
Care au fost cele mai importante proiect derulate de Primărie cu fonduri nerambursabile?
Cum a devenit Cetatea Alba Iulia strălucitoare cu ajutorul fondurilor europene?
Cum turismul și economia au plasat Alba Iulia pe harta în care interesul turiștilor și antreprenorilor a devenit unul foarte crescut?
Cum și-a schimbat cea mai mare cetate din România statutul din „cetate garnizoană“ într-un spațiu în care localnicii și vizitatorii pot trăi experiențe culturale și turistice?
Ce proiecte cu finanțare nerambursabilă sunt în derulare la Alba Iulia?
Altfel spus, cum este „fortificat“ orașul cu cea mai mare cetate din România cu ajutorul fondurilor europene?
Răspunsuri concrete și argumentate la aceste întrebări pot fi aflate vizionând emisiunea „Europa. Mi-e bine, ţi-e bine“ , dedicată orașului Alba Iulia.
Sursa: https://www.digi24.ro/