+ 28°C

Eveniment teatral aniversar – 17 Ani cu Skepsis

Trupa de teatru Skepsis împlinește în această lună 17 ani de existență. Toţi iubitorii de frumos sunt invitaţi la evenimentul aniversar “17 Ani cu Skepsis” care propune publicului două spectacole teatrale inedite la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Cetatea Alba Iulia are o inimă care vrea să bată Grupul Skepsis este o […]

April 16, 2019
19:00 P.M. - 00:00
Derulează în jos
Timp rămas:
zile
ore
minute
secunde

Eveniment teatral aniversar – 17 Ani cu Skepsis

Trupa de teatru Skepsis împlinește în această lună 17 ani de existență. Toţi iubitorii de frumos sunt invitaţi la evenimentul aniversar “17 Ani cu Skepsis” care propune publicului două spectacole teatrale inedite la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Cetatea Alba Iulia are o inimă care vrea să bată

Grupul Skepsis este o dovadă vie a faptului că cetatea noastră are o inimă care vrea să bată! Trupa şi-a asumat rolul de teatru izvorât din interiorul comunităţii şi înţeles ca un spaţiu de conştientizare şi de încurajare a spiritului civic prin artă.

Generaţii

Iată de ce primul spectacol din cadrul evenimentului aniversar se numeşte “Generaţii” şi va avea loc marţi, 16 Aprilie, ora 19.00, fiind un spectacol în care vor păşi pe scenă, rând pe rând, 4 generaţii de tineri care activează în prezent în cadrul organizaţiei, cu momente vesele de teatru scurt, toate prezentate în reţeta cu skepsis.

Spectacol caritabil

Spectacolul este unul cu totul special, nu doar prin faptul că este prezentat în premieră, ci şi prin caracterul său caritabil, umanitar! Prin intermediul presei locale Grupul Skepsis a aflat de drama prin care trece Adrian Roman: fiul său Robert, în vârstă de 15 ani, a fost diagnosticat cu leucemie, iar familia a început de acum un an lupta pentru viață. În social media a demarat campania Împreună pentru Robert fiind creată o pagină specială de Facebook.

Trupa de teatru Skepsis se alătură iniţiativelor dedicate susţinerii acestei familii, drept care intrarea la acest spectacol va fi liberă, spectatorii fiind încurajaţi să facă donaţii pentru acest caz.

Evenimentul Aniversar

Va fi marcat şi joi, 18 Aprilie, ora 19.00, cu unul dintre cele mai vesele spectacole din repertoriul grupului – “Farsa Maestrului Pathelin”. Aşadar, publicul este invitat la o adaptare cu Skepsis după farsa medievală din secolul al XV-lea care a cunoscut o largă notorietate în Europa şi a rămas un reper important în dezvoltarea teatrului ca artă.

Intriga este una simplă şi directă, iar personajele tipologizate satirizează moravurile şi slăbiciunile societăţii umane de atunci şi de acum. În Farsa Maestrului Pathelin nici un personaj nu este „pozitiv”, fiecare fiind atins de o anumită formă de corupţie sau slăbiciune: maestrul Patelin este un avocat nevoit să apeleze la fel de fel de tertipuri pentru a câştiga procese; soţia lui, Guillemette, este gata să facă orice pentru a obţine o rochie nouă; negustorul Joceaulme este avut, însă avar şi hrăpăreţ…o lume în care autoritatea este viciată şi până şi ciobanul este nevoit să se transforme în lup pentru a supravieţui.

Preț bilete

Biletele la spectacolul aniversar – 10 lei (preț întreg), 5 lei (preț redus pentru elevi, studenți și pensionari) – se găsesc la Secretariatul Casei de Cultura a Studenţilor începând de marţi, 16.04.2019, între orele 09.00 – 15.00.

Despre SKEPSIS

Spectacolele sunt prezentate în cadrul proiectului “Stagiunea cu Skepsis 2019” – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Grupul Skepsis le mulţumeşte tuturor celor care au crezut în el de-a lungul timpului, publicului numeros care continuă să caute, să vină şi, mai ales, să revină la spectacolele pe care le propun. Datorită lor, compania de teatru Skepsis a devenit emblematică pentru Alba Iulia şi reprezintă un reper important în peisajul cultural al organizaţiilor de tineret la nivel naţional şi internaţional.

În prezent Grupul Skepsis este o organizaţie în care mai multe generaţii de tineri îşi dezvoltă personalitatea, îşi descoperă şi îşi cultivă potenţialul creativ, susţinându-se reciproc şi dând mai departe cu sinceritate torţa vie a pasiunii

Parteneri

Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.


Viziteaza Alba Iulia