+ 10°C

Mythologia 3D

Cum totul a început cu un mit sau o legendă, prima expoziție organizată în cadrul programului cultural Pantheon 3D vă invită să călătoriți în spațiul fabulos al Legendelor Olimpului și în timpul mitic al Zeilor și Eroilor lumii greco-romane. Concept expozițional creativ Conceptul expozițional combină creativ și inedit piesele clasice de artă romană cu interpretările […]

May 19, 2018
06:00 P.M. - 11:00 P.M.
Derulează în jos
Timp rămas:
zile
ore
minute
secunde

Mythologia 3D

Cum totul a început cu un mit sau o legendă, prima expoziție organizată în cadrul programului cultural Pantheon 3D vă invită să călătoriți în spațiul fabulos al Legendelor Olimpului și în timpul mitic al Zeilor și Eroilor lumii greco-romane.

Concept expozițional creativ

Conceptul expozițional combină creativ și inedit piesele clasice de artă romană cu interpretările artistice moderne ale elevilor de la Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia. Piesele sculpturale expuse, reprezentând personaje și scene mitologice greco-romane, fac parte din colecția de artă romană a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, cele mai multe dintre acestea fiind descoperite în situl Apulum.

Expoziția valorifică atât creativitatea, cât şi capacitatea de asimilare și interpretare a esteticii, formelor și simbolurilor artei clasice, dar mai ales a ecourilor acesteia în arta provincială romană de la Apulum.

Zei pe display

ZEI PE DISPLAY – reprezintă expunerea integrată a colecției de modele 3D ale pieselor de artă romană prin intermediul unei platforme interactive de vizualizare destinată mediului muzeal și educațional.
Platforma virtuală mobilă este compusă dintr-un sistem desktop integrat unui ecran tactil de mari dimensiuni, care permite astfel o expunere interesantă a acestor artefacte extraordinare, și mai ales accesarea lor online ca modele 3D, prin controlul interactiv direct al publicului vizitator.

EXPOZIȚIA MYTHOLOGIA 3D POATE FI VIZITATĂ ÎN PERIOADA 19 MAI – 1 AUGUST 2018, ÎN CADRUL MUZEULUI PRINCIPIA.

Vă așteptăm cu drag!


Viziteaza Alba Iulia