- -5°C

Piese de teatru în aer liber cu Grupul Skepsis

Grupul Skepsis vă invită la un sfârşit de săptămână vesel la Poarta a IV-a a Cetăţii, unde se vor prezenta două spectacole de teatru. Joi, 23 August, ora 20.00, vă invităm la Tatăl-Fantomă Un spectacol în genul Comedia dell Arte dezvoltat în Italia în perioada Renașterii şi care s-a răspândit rapid în Europa în secolele […]

25 august, 2018
20:00 P.M. - 00:00
Derulează în jos
Timp rămas:
zile
ore
minute
secunde

Piese de teatru în aer liber cu Grupul Skepsis

Grupul Skepsis vă invită la un sfârşit de săptămână vesel la Poarta a IV-a a Cetăţii, unde se vor prezenta două spectacole de teatru.

Joi, 23 August, ora 20.00, vă invităm la Tatăl-Fantomă

Un spectacol în genul Comedia dell Arte dezvoltat în Italia în perioada Renașterii şi care s-a răspândit rapid în Europa în secolele XVI – XVIII, marcând renaşterea teatrului ca artă.

Spectacolul este caracterizat prin jocul plin de fantezie şi imaginaţie, ritmul alert şi personajele tipologizate, caricaturale prin care se satirizau clasele şi categoriile sociale ale vremii.

Pantalone, bătrânul avar, are un plan bine ticluit pentru fiica sa. Însă tânăra Isabella îl iubeşte pe Lelio. Va reuşi oare să îşi convingă tatăl să o lase să îşi împlinească visul de dragoste?…Doar Arlechino poate să ne spună, însă cum el mai mult încurcă decât descură, tot pe noi o sa cadă sarcina de a dezlega încă o situaţie încâlcită.

Sâmbătă, 25 August, ora 20.00, vă propunem spectacolul Totul în parc

Un spectacol în genul absurd care a marcat evoluţia teatrului în secolul XX. Spectacolul este construit pe baza unor texte de Eugene Ionesco. În parc ne întâlnim cu toţii, tineri şi bătrâni, aducând cu noi vise, dorinţe, frustrări sau griji.

Tinerii au nevoie de modele. Aici este punctul în care apare Maestrul. Vom căuta prin intermediul personajelor, să-l găsim, să-l urmărim, să fim aproape de acea figură care ne poate inspira şi ajuta să descifrăm tainele existenţei. Ce ne facem însă dacă în goana imitaţiei uităm să înţelegem, să analizăm? Ce ne rămâne?

În parc întâlnim oameni care se află la începutul finalului vieţii, a căror amintiri se pierd, se distorsionează, se schimbă, pentru care trecutul şi prezentul sunt noţiuni confuze, arătând fragilitatea timpului. În teatrul absurd, nimic din ce este nu e adevărat şi tot ceea ce este e adevărat în acelaşi timp.

Stagiunea cu Skepsis 2018

Spectacolele în aer liber sunt prezentate în cadrul proiectului “Stagiunea cu Skepsis 2018” – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală.

Prin acest proiect Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian, și nu numai, spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri

Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia;

 

Vă așteptăm cu drag la spectacole 🙂


Viziteaza Alba Iulia