Agenda ta în Alba Iulia

Acasă / Expozitie de carte transilvaneana la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Expozitie de carte transilvaneana la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat în: 30 oct.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Sambata, 31 octombrie 2015, la ora 13:00, Muzeul National al Unirii Alba Iulia va deschide expozitia de carte transilvaneana din perioada 1647-1800.

Albaiulienii si turistii prezenti in Cealalta Capitala vor putea vedea produse ale tiparului transilvanean vechi de peste 200 de ani, printre care se numara lucrari in limba latina, ca Approbatae Constitutiones, dar si lucrari tiparite in limbile machiara si germana.

Vor fi expuse manuale scolare, lucrari teoretice, filologice si de drept care au aparut in Oradea, Alba Iulia, Sibiu, Cluj, Aiud, Targu Mures si Sumuleu Ciuc, dar si in alte centre importante din Transilvania.

Un exemplar care se remarca pentru importanta istorica este Approbatae Constitutiones, aparut in anul 1653 in Oradea. Mai mult decat atat, vizitatorii vor putea vedea un fragment al Calendarului pe anul 1670, aparut la Sibiu in anul 1669, foaia de titlu a calendarului fiind unicat.

Expozitia va putea fi vizitata timp de o luna de zile, incepand de sambata aceasta si pana pe data de 29 noiembrie 2015.

Acest eveniment cultural este organizat de Consiliul Judetean Alba, Primaria Municipiului Alba Iulia, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Directia Judeteana pentru Cultura Alba, precum si de Asociatia Muzeului Unirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia