Festival de fotografie în Cetate

Publicat în: 
30 mai 2015

Festivalul de fotografie si film "Alba sub lumini de Oscar" ce se desfasoara pe o perioada de 7 zile in Alba Iulia pune la bataie premii in valoare de 6500 de euro, cele mai mari premii oferite de un festival de acest gen din tara.

Participarea este gratuita, iar numarul de participanti este in crestere anual, depasind asteptarile organizatorilor pentru editia din 2015. Noutatea acestei editii, respectiv introducerea elementelor de arta vizuala precum expozitia de pictura Daniel Prapone si proiectiile de film "In Premiera" regizate de Carmen Avram, dar si noua sectiune cu premii pentru film au facut ca anul acesta organizatorii sa fie pusi in pozitia de a suplimenta numarul de locuri. Aceasta situatie nu poate fi privita decat drept una imbucuratoare pentru ca demonstreaza interesul crescut pentru arta, dar si pentru Alba si orasul Alba Iulia ca obiective turistice. Organizatorii spun:

"Ne bucura numarul mare de cursanti de la editia din acest an a festivalului si pot sa va spun ca sunt oameni extrem de pasionati de film si fotografie. Am ajuns doar la a doua editie si Alba Iulia devine un centru cultural al artelor vizuale moderne. Timp de o saptamana "Cealalta Capitala", asa cum mai este denumit orasul, va fi sub asaltul neintrerupt al celor aproape 100 de pasionati de fotografie si film care participa la "Alba sub lumini de Oscar". Acestia vor incerca sa descopere prin obiectivul aparatului foto sau al camerei de filmat cele mai frumoase mistere ale orasului Alba Iulia dar si ale judetului Alba. Istoria si arhitectura Albei, podgoriile de pe Valea Tarnavei sau Castelul Jidvei vor ajunge prin fotografiile sau filmarile cursantilor in toate colturile lumii."

Festivalul de fotografie si film "Alba sub lumini de Oscar" din 2015 strange nume sonore din domeniul fotografiei si filmului la Alba Iulia, nume precum Marek Czarneck, multiplu castigator al "Proffesional Photography Awards" sau Thomas Diseth, detinator al premiului Emmy pentru un film documentar realizat pentru Discovery Channel.

Festivalul este realizat de Asociatia Visual Art in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba, Centrul de Cultura Augustin Bena si Primaria Municipiului Alba Iulia. Sponsorul principal al evenimentului este producatorul de vin recunoscut la nivel national si international Jidvei.

Foto: Cătălin Cădan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram