Festivalul Iernii de la Alba Iulia: surprize pentru turisti si albaiulieni

Publicat în: 
6 noiembrie 2015

Pentru ca perioada sarbatorilor de iarna se apropie cu pasi repezi, iar organizarea Serbarilor Iernii de la sfarsit de an a devenit o traditie in Piata Cetatii, si anul acesta administratia locala din ’’Cealalta Capitala’’ le-a pregatit turistilor si albaiulienilor numeroase surprize in cadrul festivalului mult asteptat.

Piata Cetatii si zona din jurul Muzeului Principia se vor transforma intr-un spatiu de sarbatoare, decoratiunile spectaculoase, luminile si bradul de Craciun fiind nelipsite, ca in fiecare an, de la Festivalul Iernii.

De data aceasta, pentru a crea o atmosfera de sarbatoare mult mai spectaculoasa comparativ cu anii trecuti, Primaria Municipiului Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba au decis sa urmeze modelul targurilor de Craciun din marile capitale europene in ceea ce priveste decoratiunile.

Astfel, Piata Cetatii va fi impodobita cu un ’’pavilion de lumina’’, amplasat langa Muzeul Principia, in fata spatiului arheologic ingradit. Acesta se va construi pe o suprafata de peste 1000 de metri patrati si va avea o inaltime de 12 metri, iar autoritatile planuiesc sa fie instalat in Piata pe toata durata sezonului turistic din timpul iernii, pentru a da si mai mult farmec zonei.

Pe langa decoratiunile spectaculoase, administratia locala a incheiat o intelegere cu o firma care se va ocupa de instalarea unui patinoar in Piata Cetatii, mai mare fata de cel din anii trecuti. Acesta va avea o suprafata de 600 de metri patrati si va fi deschis pentru cei pasionati de acest sport de iarna timp de doua luni, urmand ca programul sa fie prelungit in cazul in care vor fi suficienti doritori.

Atat patinoarul, cat si luminile si bradul de Craciun, care se anunta a fi si el mult mai diferit anul acesta, vor fi instalate si gata sa ii incante pe turistii asteptati in numar cat mai mare la Festivalul Iernii dupa ziua de 1 Decembrie, cel mai probabil de Sfantul Nicolae.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram