Administratia Municipiului Alba Iulia planuieste sa acceseze fonduri europene in valoare de 20 de milioane de euro pentru reabilitarea resedintei lui Mihai Viteazu. Cladirea dateaza din secolul XV si este considerata o adevarata bijuterie arhitecturala, ascunsa sub amprentele trecerii timpului si neglijentei oamenilor.
In edificiul aflat in zona istorica a cetatii Alba Carolina din Alba Iulia s-au descoperit picturi decorative in foita de aur si tencuieli ce inglobeaza stilurile arhitecturale baroc, roman si rococo, reprezentative pentru perioada istorica in cauza.
Cladirea a fost recuperata de la armata in anul 2009 si are un domeniu de 5 hectare si jumatate, care includ cel mai lung zid roman descoperit in aceasta zona. Dupa ce a fost grav avariata in timpul invaziei turcesti, cladirea a fost preluata de catre Imperiul Habsburgic si transformata in cazarme timp de peste 300 de ani.
Dupa ce va fi pusa in valoare si introdusa in circuitul turistic, aceasta cladire unica are potentialul de a atrage mii de turisti, atat din tara cat si de peste hotare. Facand referire la descoperirile recente din cladire si la initiativa de a fi introdusa in circuitul turistic, un pasionat de istorie a declarat:
"E pacat ca pana acum aceste minunatii nu au putut sa fie descoperite. Speram sa putem vedea aceste minunatii injghebate intr-un muzeu."