Iata care sunt preturile la chiriile apartamentelor si la transportul din Alba Iulia

Publicat în: 
16 aprilie 2015

Alba Iulia este un oras in care chiriile si preturile locuintelor sunt accesibile. Se poate spune ca Alba Iulia este un oras in care viata este putin mai scumpa decat in medie, in mod special pe segmentul imobiliar si transportul cu taxiul, dar acest lucru compenseaza cu tot ceea ce s-a realizat in ultimii ani in oras.

Preturile locuintelor din Alba Iulia au crescut in ultimii ani, acest lucru datorandu-se in principal modernizarii cetatii Alba Carolina si a faptului ca tot mai multe persoane doresc sa se mute in acest oras. In prezent, apartamentele in Alba Iulia se vand cu preturi cuprinse intre 20.000 euro si 70.000 de euro.

Ca in orice oras, zona influenteaza pretul cerut pentru proprietatile imobiliare, astfel in zona strazii Vasile Goldis sau a Scolii Generale nr 6, un apartament cu 2 camere care are o suprafata de 64 mp se vinde la pretul de 25.000 euro, pe cand un apartament mare din centrul orasului cu o suprafata de peste 100 mp poate costa mai mult de 70.000 de euro. Pe de alta parte, garsonierele au preturi accesibile ce se incadreaza in general intre 15.000 si 23.000 de euro.

In materie de terenuri, pretul in Alba Iulia este in continuare relativ accesibil comparativ cu alte zone din tara, variind intre 10 si 80 de euro/mp. Cele mai ieftine zone sunt Ampoi I si Soseaua de Centura, iar cele mai scumpe zona Tolstoi si zona Piata Cetate. In plus, pentru a incuraja investitorii, Municipalitatea din Alba Iulia ofera terenuri gratuite companiilor care investesc mai mult de 1,5 milioane euro.

In ceea ce priveste inchirierea locuintelor, in prezent, in Alba Iulia o garsoniera se poate inchiria cu preturi intre 120 si 150 de euro, iar un apartament cu trei camere pentru 200 pana la 450 de euro.

Cat costa transportul?

In Alba Iulia, firmele de taxi practica un tarif standard de 2.20 lei/km in timpul zilei. Transportul in comun costa 2,5 lei pentru un bilet valabil timp de o ora pe toate liniile din oras. Pretul se justifica prin faptul ca sistemul de transport este unul dintre cele mai moderne din tara, Alba Iulia fiind primul oras din Romania care a oferit internet wireless gratuit in autobuzele sale. Se pot achizitiona si abonamente pe 1 zi cu 10 lei sau pe o luna cu 67 lei.

Alternativele la transportul in comun si firmele de taxi sunt ieftine si excelente atat pentru sanatate, cat si pentru mediu: centrele pentru inchiriat biciclete s-au deschis si in 2015, pentru al doilea sezon consecutiv, si practica tarife accesibile.

 

Sursa foto: legestart.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram