Iata ce evenimente urmeaza sa se intample de 1 decembrie la Alba Iulia

Publicat în: 
25 noiembrie 2014

In Alba Iulia sarbatoarea care marcheaza Ziua Natioanala a Romaniei incepe inca din data de 29 noiembrie, atunci cand vor fi aprinse oficial luminile ce vor imbraca orasul si cetatea Alba Carolina in haine de sarbatoare. Tot atunci se va deschide si Parcul Sarbatorilor de Iarna din Piata Cetatii.

Festivalul de Cercetasi a pregatit  pentru cei prezenti in oras in aceasta perioada o avanpremiera a campaniei “Alba Carolina 300”, ce se va intinde pe tot parcursul anului viitor si va marca aniversarea a 300 de ani de la momentul zero al existentei celei mai mari cetati Vauban din sud – estul Europei.

Turistii care vor fi prezenti in Alba Iulia de 1 decembrie vor avea parte de multe surprize: la pranz va fi o defilare cu steaguri tricolore supradimensionate, iar seara un spectacol impresionant de lasere si un spectaculos foc de artificii.

Tot pe 1 decembrie, de la ora 14, oaspetii orasului vor avea parte de un adevarat maraton de folclor. Fiecare regiune a tarii va fi reprezentata folcloric de nume sonore ale muzicii populare: Traian Jurchelea, Nicolae Furdui Iancu, Aneta Stan, Gheorghe Rosoga, Mirela Manescu si multi altii.

Poate cel mai important invitat va fi presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis. Vizita presedintelui asteapta inca o confirmare oficiala, insa primarul Mircea Hava a precizat ca are mari sperante ca presedintele va fi prezent de Ziua Nationala a Romaniei in Alba iulia.

Conform estimarilor autoritatilor, aproximativ 20.000 de persoane vor asista la evenimentele de 1 decembrie, hotelierii si proprietarii de pensiuni din Alba Iulia anuntand ca gradul de ocupare pentru aceasta mini-vacanta este de peste 90%.

Programul complet este disponibil aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram