Imagini idilice din cea mai mare Cetate din Romania, în hyperlapsul Zig Zag

Publicat în: 
19 septembrie 2016

Clipul, realizat cu ajutorul tehnologiei hyperlapse,  face o incursiune printre obiectivele turistice ale județului Alba. Unul dintre locurile recomandate de echipa care a produs filmul este Alba Iulia, cea mai mare Cetate din Romania.

Filmul este realizat de Zig–Zag prin Romania- http://zigzagprinromania.com/ , o echipa de tineri care a cutreierat judetul Alba timp de 38 de zile. Hyperlapsul  a fost vizualizat in primele 24 de ore de la publicare de aproape 10.000 de utilizatori ai retelei Facebook si distribuit de alte sute de persoane.

„Frumos oras (n.a.Alba Iulia), mi-ar placea sa locuiesc acolo...“, spune unul dintre cei care au comentat clipul.

„Te face sa mergi acolo, acest video!“, scrie un alt utilizator al retelei sociale.

Hyperlapsul incepe cu un rasarit in Cealalta Capitala a Romaniei. Imaginile aeriene ne poarta printre cladirile emblematice din incinta fortificatiei: cele doua axe spirituale ale Cetatii, Catedrala Romano-Catolica si Catedrala în care s-au incoronat Regii Romaniei Mari, Ferdinand si Maria, in 1922; Palatul care i-a gazduit pe Principii Transilvaniei, in vremea cand Alba Iulia era capitala Transilvaniei (1542-1699), fosta resedinta a lui Mihai Viteazul.foto-2

 

În imaginile luate de la inaltime sunt surprinse si alte edificii ale Cetatii: Palatul Babilon în care functioneaza acum Muzeul Unirii; Sala Unirii, locul unde s-a hotarat si semnat, in 1 decembrie 1918, Actul Unirii Transilvaniei cu Romania; Muzeul roman „Principia“, Institutul infiintat de episcopul savant Ignàc Batthyàny; Palatul Apor, prima constructie civila baroca din Transilvania.

Echipa Zig Zag a surprins si Portile Cetatii bastionare, elemente importante din imaginea idilica a fortificatiei Vauban, dar si monumente for public: Obeliscul Horea, Closca si Crisan, Custozza, Lossenau.

În imagini este surprins, la ceas de seara, si ceremonialul schimbarii Garzii Cetatii, un ritual unic in Romania.

Filmul dedicat judetului Alba se incheie asa cum incepe, tot cu o imagine din Cetatea Alba Iulia. De aceasta data, cu „simfonia lichida“, fantana cinetica din Parcul Unirii.

Hyperlapsul poate fi vizionat aici.

„La ce te gandesti cand auzi de judeţul Alba?“, se intreaba tinerii din echipa Zig-Zag. Tot ei ne dau si raspunsul: „Mihai Viteazul? Unirea? Cealalta capitala? Cetatea Alba Carolina, cea mai mare cetate din Romania? Vinul alb? Trandafiri? Muntii Sureanu? Poiana inimii? Valea Ampoitei? Unt de casa? Sunt atat de multe obiective turistice si arome pe care le poti descoperi in acest spatiu romanesc invaluit de impactul constiinţei colective avide dupa libertate!“

foto-4

In hyperlaps-ul intitulat „Zig Zag prin Alba-Inima Unirii Neamului“ sunt prezentate, alaturi de Cetatea Alba Carolina si alte obiective si locuri pentru care merita sa veniti in judetul Alba: Cetatea Calnicului, satul Ampoita si calcarele de pe valea Mica, zona Zlatnei, Cascada Pisoaia si Dealul cu Melci din Tara Motilor, Ghetarul de la Scarisoara, Muntele Gaina, Blajul, satul Rimetea si Piatra Secuiului, Poarta Raiului, Lacul Oașa, Rapa Rosie, Poiana Inimii, Cheile Runcului, Taurile de la Rosia Montana etc.

foto-5

„Am creat acest clip de prezentare ca sa te bucuri de frumusetea si diversitatea judetului #15 al calatoriei noastre – Hyperlapse Zig Zag prin Alba. Priveste-l, lasa-te fermecat si impartaseste-l cu prietenii sau familia!

Acesta este un dar pentru noi, pentru romanii de pretutindeni!“, este mesajul transmis de echipa care a cutreierat județul Alba.

 

Foto 1: Imagine panoramica a Cetatii Alba Carolina

Foto 2: Imagine de la evenimentul Zig Zag de la Muzeul roman „Principia“ din Cetatea Alba Carolina/Sursa Facebook/Zig Zag orin Romania

Foto 3: Piatra Corbului/ Sursa Facebook/Zig Zag prin Romania

Foto 4 Detunatele/ Sursa Facebook/Zig Zag prin Romania

Foto 5 Degetul lui Dumnezeu pe pe Valea Mica/ Sursa Facebook/Zig Zag prin Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram