In publicatia Evenimentul Zilei, despre Cetatea Alba Carolina: „Schimbarea garzii este un spectacol unic in Romania”

Publicat în: 
7 septembrie 2015

In cadrul unui articol publicat recent pe Evz.ro, autorul, Virgil Burla, vorbeste despre atractiile din Cetatea Alba Carolina vazute prin ochii unui turist, despre investitiile care au facut posibila restaurarea acesteia, precum si despre istoria ascunsa in zidurile celei mai mari Cetati de tip Vauban din Europa.

Conform redactorului Evz.ro, Cetatea Alba Carolina ar fi trebuit sa fie principala fortificatie a Transilvaniei, intrucat a fost construita dupa cele mai noi metode de fortificare ale vremii, inspirate de sistemele maresalului Vauban. Cetatea a fost ridicata intre anii 1714 si 1738, in perioada Imperiului Habsburgic, avand rol atat de aparare impotriva turcilor, cat si de consolidare a puterii habsburgice.

In urma restaurarii in valoare de peste 60 de milioane de euro, dintre care fondurile europene nerambursabile au reprezentat mai mult de 80%, Cetatea a devenit “un adevarat magnet pentru turisti”.

Frumusetea constructiei, cu spectaculoasele porti si celebrul memorial ridicat in cinstea lui Horia, Closca si Crisan, reprezinta doar o parte din maretia Cetatii ca obiectiv turistic. Autorul articolului mentioneaza faptul ca, pe tot parcursul sezonului turistic, in Alba Iulia are loc un eveniment deosebit in fiecare zi, cel mai spectaculos fiind, in opinia sa, ceremonialul de schimbare a garzii.

“Schimbul garzii cu salve de tun are loc de obicei sambata seara, cand se doreste reinvierea spiritului militar al perioadei habsburgice pentru Alba Iulia. Fotografiatul este gratis peste tot, soldatii fiind si ei foarte prietenosi cu turistii. Nu de putine ori se formeaza cozi pentru un selfie cu personajele imbracate in costume de epoca”, au fost remarcile lui Virgil Burla, care s-a aratat impresionat si de linistea din interiorul centrului istoric, data de lipsa masinilor.

Anual, 300.000 de turisti din intreaga lume viziteaza Alba Iulia, iar review-urile lor pozitive au facut ca Cetatea Alba Carolina sa ocupe locul doi in topul destinatiilor din Romania pe renumitul portal turistic TripAdvisor.

Puteti citi articolul integral aici:

http://www.evz.ro/alba-carolina-cetatea-unde-horia-closca-si-crisan-se-dueleaza-in-like-uri-cu-soldati-austrieci-de-secol-al-xviii-lea.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram