Intalnire cu Enescu, Brahms, Rahmaninov in Muzeul roman „Principia“

Publicat în: 
31 octombrie 2016

Concertele sunt incluse pe agenda Festivalului de Muzica de Camera „Lions-Romantismul“, ce are loc in Cetatea Alba Carolina, la inceputul lunii noiembrie.

Compozitii celebre semnate de George Enescu, Johannes Brahms, Serghei Rahmaninov, César Franck, Felix Mendelssohn, Antonin Dvořák vor rasuna in Muzeul roman „Principia“, amplasat in piata Cetatii, in fata Universitatii.

Intalniri cu artistii invitati in Festival

Muzicienii care vor da „viata“ compozitiilor celebre sunt: Tadashi Imai (pian), Titus Alexandru Tincu (violoncel), Elena Adriana Borz (vioara), Mircea Lazăr (vioară), Ovidiu Pârjol (pian), Dan Liviu Cernat (viola).
Pentru a intelege cat mai profund muzica interpretata la festival si procesul pregatirii unui concert, de la momentul zero pana la urcarea pe scena, puteti participa la discutii deschise cu artistii. Intalnirile vor avea loc in fiecare zi de festival, la ora 12.00, la Art Café Downtown.

Festivalul are loc in perioada 5-6 noiembrie 2016, in Muzeul roman „Principia“. Pretul unui bilet este de 30 de lei/zi.

afis-festival

Urmele „Principiei“ castrului roman

In Muzeul roman „Principia“ sunt valorificate in situ (n.a. la fata locului) urmele fostei cladiri a comandamentului Legiunii a XIII-a Gemina care a stationat la Apulum (n.a. denumirea romana a orasului Alba Iulia). Palatul adapostea birourile ofiterilor si finantele Legiunii.

Este locul unde puteti afla istoria castrului roman de la Apulum si va puteti transpune pentru cateva momente in viata soldatului roman, prin imbracarea echipamentului complex ce a fost reconstituit. Daca vreti sa „sapati“ si mai mult in zestrea daco-romana a orasului Alba Iulia, trebuie sa vizitati Muzeul National al Unirii, aflat in apropiere.

Foto deschidere: Muzeul roman „Principia“, locul unde vor avea loc concertele

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram