La deschiderea centrului Academia Doamnelor din Alba Iulia vor participa personalitati feminine din Romania

Publicat în: 
5 octombrie 2015

Incepand cu data de 15 octombrie, Alba Iulia va gazdui centrul Academia Doamnelor, singurul centru comunitar de resurse dedicat in intregime femeilor din localitatile care fac parte din Asociatia Intercomunitara de Dezvoltare Alba.

Spatiul multifunctional care urmeaza a fi deschis pe strada Gladiolelor din Cealalta Capitala va fi destinat evenimentelor, cursurilor si workshopurilor de dezvoltare personala si consiliere individuala, dar si atelierelor de creatie. Toate evenimentele au ca scop promovarea culturii antreprenoriale, precum si crearea unei structuri de schimbare a perceptiei femeii in societate, prin depasirea stereotipurilor culturale.

Referitor la acest proiect, implementat in cadrul programului de finantare europeana POSDRU 2007-2013, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat:

Academia Doamnelor este mai mult decat un proiect si o rezolutie: este confirmarea universala a faptului ca femeia trebuie cinstita si sarbatorita in fiecare zi, in orice moment, nu doar in clasicul si exacerbat-comercialul 8 martie. [...] Stim ca ele, doamnele, sunt cele care pun orice in valoare. Am reusit un lucru bun, dar totusi modest, comparativ cu ce ar merita sa primeasca toate femeile in fiecare zi. Am reusit sa transformam un spatiu nedorit de nimeni, ca multe altele din oras, intr-o cladire plina de viata, oferindu-le un loc in care doamnele sa se faca auzite, sa creeze si sa materializeze idei pentru o comunitate, respectand spiritul si dorinta doamnelor de a reusi si razbate."

Cu ocazia evenimentului de deschidere a noului centru, care va avea loc pe 15 octombrie 2015, in Alba Iulia vor sosi cateva dintre doamnele considerate un model de reusita profesionala si umana: Andreea Esca, ASR Principesa Maria a Romaniei, Valerie Ciolos si Gianina Corondan.

Proiectul Academia Doamnelor a fost implementat in cadrul programului de finantare europeana POSDRU 2007-2013, avand o valoare totala de 2.127.962 lei. Solicitantul proiectului este Asociatia Intercomunitara de Dezvoltare Alba Iulia (AIDA), partenerii proiectului fiind Asociatia Agora Alba Iulia, SC DAD EXPERTISE SRL si compania de prestari servicii in domeniul resurselor umane si gestiunii de proiecte IFI.

Pe site-ul oficial al Academiei Doamnelor gasiti toate detaliile referitoare la acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram