La povești cu... Elodie HATTON

Publicat în: 
21 mai 2019

Partenerul meu e publicul

Rareș Tileagă: Lucrezi cu gesturi, lucrezi cu coduri și limbaj corporal. Cât de important e acest limbaj, azi?
Elodie Hatton: Pentru mine e foarte important. Spectacolul care îmi place cel mai mult este cel în care ne folosim trupul, care cred că este mult mai expresiv decât cuvântul.

R. T.: Nu crezi că așteptările oamenilor, cu privire la cuvinte, nu sunt satisfăcute când aud de teatru cu clovni? Crezi că fac un pas înapoi?
E. H.: Nu, eu cred că trupul oferă un limbaj universal și mai cred că, uneori, poți exprima mai mult printr-o privire, zâmbet sau prin corp decât folosind vorbe. Pentru mine chiar e mai ușor să-mi folosesc trupul, ca mod de exprimare.

R. T.: Întotdeauna folosești povestea în spectacolele tale?
E. H.: Da, am o poveste, iar ea depinde de feeling-ul primit de la public. Să nu uităm, o parte importantă din spectacol ține de improvizație.

R. T.: Integrezi și publicul în spectacol?
E. H.: Da! Asta îmi place cel mai mult de când lucrez ca clovn. Intru în contact direct cu publicul meu, spre deosebire de teatrul clasic, unde există acel perete invizibil. Când apare clovnul, zidul cade. E un solo, dar partenerul meu e publicul.

R. T.: Dar, în situația asta, apare riscul de a pierde controlul.
E. H.: Da, dar e mult mai intens! Ăsta e cel mai antrenant lucru – că nu știi cum vor reacționa.

R. T.: Care categorii de public au cele mai bune reacții? Vârstnicii, tinerii, copiii?
E. H.: Aici e magia. Îmi place că toată lumea poate fi „atinsă” de ceea ce le ofer în spectacol. De obicei, copiii reacționează mai diferit decât adulții și primesc în moduri extrem de diferite spectacolul. Totuși, ceea ce îmi place la adulți este că văd spectacolul cu ochi de copii.

R. T.: Deci povestea ta e universală, e pentru toate tipurile de oameni. Nouă, în Alba Iulia, ne place teatrul cu elemente de clovnerie. La fel, ne place și dansul și, în special, flamenco. Voi, în spectacol, aveți și clovnerie, și flamenco, așa că ați venit la locul potrivit!
E. H.: De fapt, am mai jucat o dată în România, la Ploiești, același spectacol. Publicul a fost grozav!

Elodie Hatton face parte din Compania Fi-Solo din Franța, care va prezenta, azi, performance-ul Ole!, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „POVEȘTI” 2019.

Interviu de Rareș Tileagă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram