LumeaMare.ro - plimbare la pas prin Cetatea Alba Carolina

Publicat în: 
2 martie 2015

Blogul colectiv LumeaMare.ro scrie un superb jurnal de calatorie, bogat in fotografii de exceptie, descriind intr-o impletire armonioasa de imagini si cuvinte experienta unei plimbari la pas prin nou renovata cetate Alba Carolina.

Autoarea postului descrie experienta reintalnirii cu Cetatea dupa o prima vizita in 2009, inainte ca lucrarile sa fie finalizate. Din 2009 pana in 2013, in doar 4 ani, acestia vorbesc despre o Cetate de nerecunoscut, atat de schimbata incat pare greu de crezut pentru turistul care se reintoarce, ca se plimba prin aceleasi locuri. Faptul ca Cetatea are mai multe intrari si pune la dispozitie mai multe trasee turistice face din experienta fiecarei vizite ceva unic.

Autoarea lumeamare.ro si-a inceput vizita cu centrul de echitatie, capturand in imagini cativa dintre superbii cai din Cetate, a continuat apoi cu bisericuta de lemn, fotografiind panourile informative ce descriu executia liderilor rascoalei taranesti de la 1784-1785, Horea, Closca si Crisan. Aceasta bucata de istorie dura contrasteaza puternic cu ziua senina si calmul din Cetate si isi lasa intotdeauna amprenta asupra vizitatorilor. Alba Iulia, un oras linistit, pitoresc in momentul actual, a fost scena multor momente de zbucium de-a lungul istoriei.

Mergand la pas pe traseul Celor Trei Fortificatii, autoarea continua prezentarea cu Poarta Castrului Roman, ceremonia de schimbare a garzilor, ceremonie care are loc in fiecare zi la ora 12:00 in fata Portii. Cei de la Lumea Mare au reusit sa surprinda acest moment in imagini reprezentative ce fac cinste Cetatii.

Autoarea acestui jurnal de calatorie indeamna turistii sa viziteze Cetatea de-a lungul mai multor zile, bucurandu-se astfel de atmosfera si de modul in care istoria pare inca vie in aceste locuri.

One comment on “LumeaMare.ro - plimbare la pas prin Cetatea Alba Carolina”

  1. Multumesc pentru aprecieri si pentru interesul acordat articolului despre Cetatea Alba Carolina. Sper ca acest loc deosebit sa atraga cat mai multi vizitatori si sa se bucure de recunoasterea pe care o merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram